Çocuklara özel proje

Çocuklara özel proje
Şişli Belediyesi; Eşitlik Birimi tarafından hazırlanan “Çocuk Hakları Politika Belgesi”, erken dönem çocuk gelişimini destekleyen “Şişli95 Projesi” ve kullanılamayan otobüslerin yenilenerek dönüştürüldüğü Oyun Kitaplığı Otobüsü (OYUNBÜS) projelerini tanıttı

Şişli Belediyesi, toplumcu belediyecilik ilkesi doğrultusunda, toplumun her kesimini ilgilendiren projeleri hayata geçirirken, özellikle incinebilir gruplara özel farklı hizmetleri üretmeye devam ediyor. Bu grupların başında da çocuklar geliyor. Belediye, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hazırladığı 3 ayrı çalışmayı, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nün hemen ertesinde tanıttı. Projeler; Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde, Şişli Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, BÜPAM Bebek 95 ekibinden akademisyenler ve Şişlililerin katılımıyla 2 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.


Anlamlı bir proje

Projelerin tanıtım toplantısında çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Muammer Keskin, sözlerine ‘1 Haziran Dünya Çocuk Günü’ özelinde Şişli Belediyesi Eşitlik Birimi tarafından hazırlanan “Çocuk Hakları Politika Belgesi”nin duyurusuyla başladı. Belediye bünyesinde bulunan bütün müdürlüklerin çalışmalarının ve hizmetlerinin bu belgeye uygun olarak hazırlanacağını belirten Keskin, bir diğer önemli proje olan Şişli 95’i başlatmanın da mutluluğunu yaşadıklarının söyledi. Keskin, Şişli 95 Projesi hakkında ise şunları aktardı: “Çocuk hakları politikamızın önemli araçlarından birisi olan, ‘Şişli95 Projesi’ erken çocukluk dönemini kapsayan, eşit ve erişilebilir hizmetler sunmak felsefesi doğrultusunda hazırlanan çok anlamlı bir proje. Bu projede ortağımız Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (BÜPAM) içinde yer Bebek95 Erken Çocukluk Birimi.”


Üçte biri yoksul

Bu projelerin “Bebek Dostu Belediye” olma yolunda geliştirilen politikaların bir parçası olduğunun altını çizen Başkan Keskin, yapılan önemli bir araştırmadan da bahsetti: “Yapılan çalışmalar, erken çocukluk dönemine yani ilk 6 yıl çocuk eğitimine yapılan her 1 dolarlık yatırımın, ekonomiye 7 ila 10 dolar arası dönüş sağladığını ortaya koyuyor. Maalesef, ülkemizin ilk üç 3 yaş grubundaki çocukların yaklaşık üçte biri yoksulluk içinde. Bizler de bu bilgilerden yola çıkarak, gebelikten itibaren bebekler 36 aylık olana kadar ebeveynlerine rehberlik sağlanmasını hedefleyen bu çalışmaya başladık. Ayrıca ailede sağlıklı beslenme bilincini geliştirmek, annenin ruhsal sağlığını desteklemek, anne-çocuk ilişkisini pekiştirmek de hedeflerimiz arasında.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.