Dayatma aday istemiyoruz

Dayatma aday istemiyoruz
Bakırköylü bir grup seçmen, Özgürlük Meydanı’nda düzenledikleri eylemle partilerin genel merkezlerine ve aday belirleyicilerine seslendi.

Bakırköylü bir grup seçmen, Özgürlük Meydanı’nda düzenledikleri eylemle partilerin genel merkezlerine ve aday belirleyicilerine seslendi. Selin Doğan Çetinkaya simli Bakırköylü bir Üniversite öğrencisinin yaptığı açıklamada, “Bakırköy seçmenleri olarak artık bize dayatılanı seçmek istemiyoruz” dedi.

Farklı partilerden bir grup seçmen Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına Selin Doğan Çetinkaya simli Bakırköylü bir üniversite öğrencisi okudu.

“Öncelikle dün gece saatlerinde Pençe-Kilit Operasyonunda hain terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” diyen Çetinkaya, “Bugün bu alanda sadece ve sadece Bakırköylü ama nasıl bir Bakırköylü aday istediğimizi haykırmak için bir araya geldik. Bakırköy seçmenleri olarak artık bize dayatılanı seçmek istemiyoruz” dedi.

Liyakat ön planda olmalı

“Tarihi, kültürel zenginlikleri ve aktif toplum yapısıyla bilinen bir ilçe olan Bakırköy’ümüz, ne yazık ki yereli tanımayan, sokaklarını bilmeyen, Bakırköylünün derdiyle dertlenmeyen ve Bakırköylülük ruhunu anlayamayan yöneticiler yüzünden her gün biraz daha geriye gitmektedir. Bizler Cumhuriyet ilkelerine sevdalı Bakırköy seçmenleri olarak artık bize dayatılanı seçmek istemiyoruz” diyen Çetinkaya, “Bakırköy'ün geleceğine dair alınan kararlarda bizim de söz hakkımız olsun istiyoruz ve bu kararlar alınırken, bu ilçede yaşayanların da etkin bir şekilde söz sahibi olmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, Bakırköylüler olarak, kendi yönetimimizi kurma ve ilçemizi daha yaşanabilir bir yer haline getirme hakkımızı savunmak üzere bir araya geldik. Bakırköy'ün yönetiminde liyakat, tecrübe ve yerel bilgi ön planda olmalıdır. Bakırköy'ü Bakırköylüler yönetmeli, emeği ve dokusuyla iç içe büyümüş bir başkanla ilerlemeliyiz. Bu seçimde, adayın Bakırköylü birisi olması, ilçenin ihtiyaçlarına duyarlılığını artırarak, daha adil ve yerel odaklı politikaların oluşturulmasına katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Halk benimsemeli

Talep edilen aday hakkında konuşan Çetinkaya, “Bakırköy'de emeği olan, liyakatlı, vizyonlu, Bakırköyün değerlerine sahip çıkan, dokusuna hakim, kamu alanlarını koruyacak ve en önemlisi halkın sesine kulak verecek yerel bir başkan istemek bizim en doğal hakkımızdır. Bakırköylüler olarak, bu etkinlikle kendi geleceğimizi belirleme isteğimizi vurguluyor, iİçemizi yönetecek başkanın, Bakırköy'ü yakından tanıyan, emeği ve vizyonuyla donanmış bir isim olması gerektiğine inanıyoruz. Siyasi partilerin ve karar vericilerin dikkat ve değerlendirmesine sunmak üzere, geçtiğimiz dönem aynı taleple meydanlarda olan bizler, bizleri dinlemeyenlerin dayatmalarından bıktık. Beklentimiz, aday belirlenirken halkın ve parti örgütlerinin tercihlerine önem verilmesi ve dikkate alınmasıdır. Beklentimiz, tepeden değil, bürokrasiden değil, vizyonuyla yerel halkı temsil edecek bir başkan adayıdır. Beklentimiz, Bakırköylülerin ruhunu iyileştirecek, yapısını yenileyecek, hakkını hukukunu koruyup Bakırköy’ü geleceğe taşıyacak, marka değerini yükseltecek bilgili, tecrübeli ve liyakatlı bir adayıdır. Beklentimiz, etnik köken veya feodal ilişkiler yerine, hizmet anlayışı ve becerisini ön planda tutacak başkan adayıdır. Kısacası halkın benimsediği, bilgili, tecrübeli ve liyakatlı bir belediye başkan adayı istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Arslan söz verdi

Basın açıklaması sonrası Diren Bakırköy Çamlık Platformu adına konuşan Nail Arın ise isteklerinin çok basit olduğunu, Bakırköy’ün kendisini yönetecek iradeye sahip olduğunu, liyakatı, vizyonu ile halkı ile barışık bir başkan adayı istediklerini belirtti. Arın, alanda kendilerini dinleyen CHP İlçe Başkanı’na bu taleplerini partilerinin ilgili mercilerine iletmesini istedi. Meydandaki vatandaşların taleplerini sonuna kadar dinleyen CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan da kendilerinin de aynı talepte olduğunu, bunu her platformda dile getirdiklerini söyleyerek, “Bakırköy yerel dokuyu hak ediyor. Ben de Bakırköy’de doğup büyüyen bir ilçe başkanı olarak, hem sizin hem de kendi talebimi ilgili kurumlara ileteceğim. Sizin bu haklı talebinizin yanındayım ve savunucusuyum” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum