Delia'nın suçu ne?

Delia'nın suçu ne?
Kendisini “Yaşayan ölü” olarak tanımlayan Romanya uyruklu Delia Simona’nın çilesi bitmiyor. Yaşadığını ispat edip Türk vatandaşlığı almak için bürokrasi savaşı veren Simona yine hüsran yaşadı. Damga’nın haberinin ardından “istisnai vatandaşlık” SMS’i alan ardından da aranan Simona, önceki gün soluğu Nüfus Müdürlüğü’nde aldı. Burada, “SMS otomatik atılıyor. Siz önce pasaport çıkartmanız gerekiyor” yanıtı verildi

ERCAN ÖZTÜRK - Çalışmak için 20 yıl önce Romanya'dan Türkiye'ye göçeden Delia Simona, burada tanıştığı Arkın Çavdar ile dünya evine girdi. Eşiyle birlikte 15 yılı geride bırakan Delia, Türkiye'ye öylesine bağlandı ki anadilini bile unuttu. Kaan ve Aras adını verdikleri iki çocuğu oldu. Eşi Arkın Çavdar'ın  6 ay önce kalp krizinden vefatının ardından Türk vatandaşlığı alabilmek için konsolosluğa başvuran Rumen kadın, aldığı yanıt karşısında şoke oldu. Miras yüzünden  ailesi tarafından kayıtlara “ölü” olarak gösterilen Simona, kocasının 2020 yılında ölümünün ardından yaşadığını kanıtlamaya çalışıyor.


SMS otomatik atılıyor!

Damga’nın “Ne Yaşar Ne Yaşamaz” haberinin ardından Delia Simona’nın telefonuna “İstisnai vatandaşlıkla ilgili görüşmek için Nüfus Ve Vatandaşlık il Müdürlüğü’ne gelmeniz gerekiyor” mesajı atıldı. Gelen SMS’in ardından başvuru yaptığı ancak olumsuz yanıt aldığı birimi arayan Simona’ya buradakiler tarafından “SMS geldiyse pazartesi müdürlüğe gelmeniz gerekiyor” denildi. Pazartesi gününe kadar ki heyecanlı bekleyiş yerini yeniden endişeye bıraktı. Nüfus Müdürlüğü’nden Simona’ya , “SMS otomatik atılıyor. Sizin pasaportunuz eksik. Vatandaşlık alabilmeniz için pasaport çıkartmanız gerekiyor” yanıtı verildi. Delia Simona, pasaport çıkaramayacağını, Romanya’da ölü olarak gözüktüğünü söylese de yetkililer prosedürün dışına çıkamayacaklarını ifade etti.

[related-posts id="96126" color="bg-primary"][/related-posts]


SEN ÖLÜSÜN!

Soluğu Romanya Konsolosluğu’nda alan Simona, beklediği cevabı burada da alamadı. Konsolosluğa durumu anlatan Simona’ya Romanya Konsolosluğu’ndan da “Bizim kayıtlarımıza göre sen ölüsün. Önce bunu ispat etmen gerekiyor. Biz sana pasaport veremeyiz. Senin iki tane çocuğun var. Kimliği Türkiye versin. Bizimle alakan yok” denildi. Simona,  Pasaport olmadan Romanya’ya  gideme yeceğini söylese de değişen bir şey olmadı. Yeniden başa dönen Simona, “Sizin haberden sonra çok ümitlenmiştim. İşe gitmedim. Belki işten de çıkarılacağım. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Vatansız ve ölü bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyorum. Kimsenin umrunda değilim. İstanbul Valiliği’ne gidip son çare olarak onlardan yardım isteyeceğim. Bir umut belki onlar olurlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.