DEVA Partili Birtürk Avşar: Toplumu feraha ulaştırmak istiyoruz

DEVA Partili Birtürk Avşar: Toplumu feraha ulaştırmak istiyoruz
DEVA Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cem Birtürk Avşar, partilerinin siyasetini ve sivil toplum kuruluşları ile olan ilişkilerini Damga'ya anlattı.

DEVA Partisi'nin her zaman toplumu feraha ulaştırmak isteyen bir oluşum olduğunun altını çizen Avşar, “Bu bağlamda toplumun en önemli parçalarından olan sivil toplum kuruluşlarıyla da sağlıklı ilişkiler kuruyoruz” şeklinde konuştu

BARIŞ KIŞ- DEVA Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cem Birtürk Avşar, partilerinin politikalarına ilişkin Damga'ya konuştu. DEVA Partisi'nin her zaman demokrasiyi ve toplum refahını önceleyen bir parti olduğunun altını çizen Avşar, sivil toplum örgütleriyle olan ilişkilerini de detaylı bir şekilde anlattı. Avşar, “Deva Partisi ailesi, diyalog kültürünü yapısına giydirmiş, kutuplaştırıcı zihniyetten arınmış, farklı düşüncelerin bir potada harmanlayarak, ortak akılı, yenilikçi misyonunun farkındalıklarıyla Türkiye’nin menfaatlerini önceleyerek; demokratik, kültürel, çevresel, sosyal ve ekonomik değerleri birbirlerinden ayırılamayacak eşlikte değerlendiren, toplumun her kesimine bu olmazsa olmazları ferahlıkla ulaştırmayı şiar edinmiş herkesin ortak buluşma noktasıdır. Demokrati değerler, partimizin çok detaylı hazırlanmış eylem planlarıyla tamamıyla problemi aksaklığı bul ve çöz şeklinde hazırlanmıştırlar. Yenilikçi kadrolarımız partizanlıklardan ari kariyer odaklı ekiplerden oluşmuş olup, siyasi partiler içeresinde, Gönüllük talebinin en çok olduğu ve özellikle DEVA’ ya katılımın ve desteklemenin bir sosyal sorumluluk projesi olarak gören gençlerimiz ülkedeki problemlerin bertaraf edilmesi yönünde partimizle yekpareler” dedi.

STK'ları çok önemsiyoruz

DEVA Partisi'nin sivil toplum kuruşlarını (STK) çok önemsediğini kaydeden Avşar, bunun nedenlerini açıklamadan evvel STK'ların önemine de dikkat çekti. Avşar, Aslında sivil toplum kuruluşları, mantıksal olarak var oluşun temel taşıdır. Ancak bilinen sivil toplum kavramı, eski Yunan'dan 18. yüzyıla kadar devletle özdeş kullanılmaktaydı. Avrupa'da 18. yüzyıldan sonra aydınlanma felsefesi ve burjuvazinin doğuşuyla birlikte sivil toplum, liberal düşüncede olduğu gibi birey ve toplulukların hak ve özgürlüklerinin bir alanı olarak devletten ayrışmaya başlamıştır. En önemli ise aslında halk nezdinde bir nevi hakem görevi üstlenmesi önemli unsurlarından biridir.
Yani çok sesliliğin çoklu fikirlerin, süzgeçlerden geçilerek ortak faydalara ulaşılması olarak ele alabiliriz ki bu etkileri salt bireysel taleplerin çoğulcu taleplerle eşleşebilmesi halinde ise toplumsal faydalarından nimetlenmek mümkün oflamaktadır. Günümüzde tabii asıl işlevlerinden farklılaşarak çeşitli çıkar gruplarının güdümünde hareket eden veya bizzat bu çıkar guruplarının salt kendi emelleri için organize ettikleri oluşumlarda yok değil. Tabii bunlar daha çok Sivil Toplum Kuruluşu kimliğini kullanarak algı yaratan stratejik olarak fikir talep özgürlüklerini baskılamaya yönelik faaliyetlerde bulunabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Basın da bir STK'dır

Medya organlarının da bir STK gibi hizmet verdiğini ifade eden Cem Birtürk Avşar, “Bakın, ben aslında sizlerin, yani basının da örgütsel bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve günümüzde vatandaşlardan olagelen taleplerin kolay ve çabukça doğrudan yöneticileremuhataplarına ulaşmasını sağlayan önemli bir STK vari kurumlar olarak görüyorum” dedi.

oioi.jpg

Toplumun hiçbir kesimi ötekileştirilmemeli

DEVA Partisi'nin toplumun tamamını kucaklayan dolayısıyla tüm STK'ları da kucaklayan bir siyasi düstura sahip olduğunu vurgulayan Avşar, “Ama bazılarını görüyoruz toplumun bir kesimini ötekileştiriyor. Veya da çeşitli STK'ları ve o STK'lardan gelen talepleri ötekileştiriyor. Bunlar kabul edilebilir şeyler değildir. Hiçbir talep, istek ve beklenti öcü olarak görülmemeli, toplumun hiçbir kesimi ötekileştirilmemelidir. Biz bu anlayışın tam karşısında duruyoruz” şeklinde konuştu.

Çok seslilikten yanayız

STK'ların yok sayılması çeşitli taleplerin yok farz edilmesinin yanlışlığına dikkat çeken Avşar, “Bu durum korkarım ki gelecek nesillerin genlerine yapışacak ve dile gelemeyen yenilikçi düşünceler zamanla körleşerek hayatın her alanında üretkenliği yok ederek tekdüze formlanmış nesillere sebebiyet verebilir. DEVA partisi, olarak çok sesliliği fikir çeşitliliğini ülke menfaatlerinin önceliklerinden bir olarak görüyoruz. Eleştirel-Önerisel her talebin altında haklı bir sebep olabileceğinin bilinciyle hazırlanmış eylem planlarımız, özgür STK’ların süzgeçlerden geçmiş fikirleri her daim yeniden modellemeye uygun formattadır” dedi.

Herkesi kucaklıyoruz

DEVA Partisi'nin herkesi kucaklayan bir parti olduğunu kaydeden Avşar, “Sivil toplum kuruluşlarıyla aktif olarak karşılıklı ziyaretlerde bulunuyoruz. Kendilerini dinleyip en özgün parti politikalarımızın sunumunu yapıyor ve övünçle takdirlerini alıyoruz. Her konuda, hukuk, ekonomi, çevre, eğitim eylem politikalarımız; Türkiye’nin ihtiyaçlarını mikro seviyede ölçeklendirilerek bütünsel bir yapıyla herkesi kucaklayan emsalsiz uygulama pratikliğinde gerçek bir yol haritası. Özgün terzi işi al-uygula-başaralı ol rehberliğinde” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.