DEVA’lı kadınlar Malatya’daydı

DEVA’lı kadınlar Malatya’daydı
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul İl ve İlçe Kadın Çalışmaları Başkanları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da ki depremzede kadınlarla birlikte geçirdi.

DEVA Partisi İstanbul Kadın Çalışmaları İl Başkanı Bahar Kayserilioğlu öncülüğünde gerçekleşen destek ziyaretine, Büyükcekmece Kadın Çalışmaları Başkanı Songül Odunkıran, Beylikduzu Kadın Çalışmaları Başkanı  Zeliha Aksoy ve Esenyurt Kadın Çalışmaları Başkanı Seniha Tuzluca da katılım sağladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında depremzede kadınlara “Sizlerleyiz, yanındayız, yalnız değilsiniz” mesajı verildi. 

Çadır şartlarının yaşam koşullarını olumsuz yönde etkilediğini yerinde gözlemleyen DEVA Esenyurt İlçe Kadın Çalışmaları Başkanı Seniha Tuzluca “Malatya’da beklediğimizin çok üzerinde bir yıkımla karşılaştık. Bu durum başta kadın ve çocuklarımızın yaşam koşullarının daha da zorlaşması neticesini doğurmuş. Özellikle hijyen konusunda büyük sorunlar gözlemledik. İldeki şebeke suyu sorunları da tüm bu olumsuzlukların üzerine eklenince endişemiz uyuz ya da farklı salgın hastalıkların baş göstermesi yönünde. Yetkilileri kadınların koşullarının iyileştirilmesi için daha büyük özen göstermeye davet ediyoruz.” dedi.

Büyükcekmece Kadın Çalışmaları Başkanı Songül Odunkıran da “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Malatya’daki kız kardeşlerimizle birlikte geçirmek istedik. Onlara sizin yanınızdayız, Bugünleri birlikte atlatacağız. Yaralarımızı birlikte saracağız demek için geldik. Depremzede kadınlar özellikle çocuklarının beslenmesinde yeterli olamadıklarından yakınıyorlar. Tüm yetkilileri, kadın ve çocukların temel besin gereksinimlerinin karşılanmasında özen göstermeye davet ediyoruz. Ayrıca kadınların güvenliklerinin sağlanması gerekmektedir. Önümüzdeki süreçte bu ziyaretlerimiz devam edecek. Kadınların eksiklerini hem kendi çabamızla tamamlamaya çalışacak hem de yetkililere kadınların ihtiyaçları konusunda sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

1533069

Beylikduzu Kadın Çalışmaları Başkanı  Zeliha Aksoy da yaptığı açıklamada; "Tarihin en büyük acısını yaşadık. Aradan geçen sürede duygularımızdan bir şey azalmadı ancak bu günleri birlikte atlatmamız gerekiyor. Her zaman taşın altına elimizi koymak için hazırız. Allah herkesin yardımcısı olsun. Yine geleceğiz ve yardımlar konusunda en fazlasını yapmaya devam edeceğiz" sözleriye duygularını aktardı.

9e81103b-d5d9-437f-b804-36e36d0adf00

DEVA Partisi İstanbul Kadınları, Malatyalı depremzede kız kardeşlerine hazırladıkları hijyen setlerini hediye ederken çocuklar için özel armağanlar sundu. Saatlerce kadın kadına sohbet edip dertleşip birbirini sarıp sarmalandığı kadın dayanışmasında duygusal anlar yaşandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.