Doktordan kiralık oda!

Doktordan kiralık oda!
Kiralık dairelerden sonra kiralık odalar da yüksek enflasyondan nasibini aldı. Kiralardaki fahiş artışlardan doktorlar çok etkilendi. Özellikle merkezi yerde muayenehanesi bulunan çok sayıda doktor artan kiralardan dolayı işyerlerini kapatmak zorunda kaldı. Doktorların muayenehanesini kapatmasının ardından kiralık muayenehane odalarında büyük artış oldu

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER - İstanbul’da Kiralık dairelerde fahiş zamların ardından öğrenci ve bekarlar kiralık odalara yöneldi. İstanbul’da kiralık oda fiyatlarındaki artış da kiralarla orantılı yükseliyor. Kadıköy’de kiralık odaların aylık fiyatı 5 bin ile 10 bin lira arasında değişiyor. Bağcılar ve Esenler’de oda fiyatlarının aylık kirası 2 bin lira ile 6 bin lira arasında. Üstelik çoğu daire sahibi odalarına alacakları kişileri mesleklerine göre seçiyor. Öğretmen, memur, kurumsal şirket çalışanıysanız işiniz biraz kolay. Kimi bir artı bir dairesine paylaşımlı oda arkadaşı arıyor, kimi ise muayenehanesinin bir odasına kiracı arıyor. Kadıköy, Beşiktaş gibi ilçelerde artık tek kişilik oda kiralamak da imkansız gibi.

30 bin lirayı buluyor

Kiralardaki fahiş artışlardan doktorlar da etkilendi. Özellikle merkezi yerde muayenehanesi bulunan çok sayıda doktor artan kiralardan dolayı işyerlerini kapatmak zorunda kaldı. Doktorların muayenehanesini kapatmasının ardından kiralık muayenehane odalarında büyük artış oldu. Nişantaşı, Şişli gibi merkezi yerlerde muayenehanesi bulunan çok sayıda doktor kullanmadığı odaları kiraya veriyor. Şişli, Nişantaşı’nda kiralık muayenehane odalarının fiyatları 20 bin lira iken, Vadi İstanbul’da lüks bir muayenehane odasının kirası 30 bin lirayı buluyor. Özellikle botoks, estetik yapan doktorların bu civarda oda kiraladıkları öğrenildi. Emlak sitelerindeki çoğu ilanın estetik cerrahlarına yönelik olması da dikkat çekti.


Oda fiyatları uçtu

İstanbul’un merkezi ve gelir düzeyi en yüksek ilçelerinin başında gelen Kadıköy, Beşiktaş ve Şişli’de kiralık oda fiyatları uçtu. Emlak sitelerinde yüzlerce kiralık oda ilanı bulunuyor. Kadıköy’deki kiralık oda fiyatları bin liradan başlıyor. Evlerin ve odaların durumuna göre bu rakam 10 bin liraya kadar çıkıyor. Bazıları kiralık oda ilanlarında faturaları fiyatlara dahil ederken bazıları da faturaları fiyata dahil etmedi. Beşiktaş ve Şişli’deki durum da Kadıköy’le aynı. Özellikle Etiler, Nişantaşı gibi semtlerde kiralık odaların fiyatı 10 bin liraya kadar çıktı.

Kriter koyuyorlar

Gelir düzeyi düşük olan ilçelerde de durum hemen hemen aynı. Esenler, Bağcılar ve Ümraniye’de kiralık odalarda büyük artış var. Buna paralel olarak fiyatlar da ikiye katlamış durumda. Bu ilçelerde semtine göre kiralık oda fiyatları bin 500 ile 2 bin liradan başlayıp 6 bin liraya kadar çıkıyor. Çoğu daire sahibinin kiracı için belirlediği bazı kriterler var. Kimi ya öğretmen, ya hemşire ya da polis isterken, kimi alkol ve sigara içmeyen oda arkadaşı arıyor. Devlet daireleri dışında kurumsal bir firmada çalışmıyorsanız buralarda kiralık oda tutmanız neredeyse imkansız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.