Dükkan dükkan dolaşıp esnafı sahte dekontla tuzağa düşürdü

Dükkan dükkan dolaşıp esnafı sahte dekontla tuzağa düşürdü
Oyuncakçı dükkanından 8 bin 500 TL değerindeki akülü arabayı satın alan bir kişi, sahte dekontla esnafı tuzağa düşürdü. Aynı şüphelinin yaklaşık 2 hafta önce de alışveriş yaptığı ortaya çıktı.

Sultangazi'de, oyuncakçı dükkanından 8 bin 500 TL değerindeki akülü arabayı satın alan bir kişi, ödemeyi mobil bankacılıktan havale yaptığını söyleyip sahte dekont göstererek esnafı dolandırdı. Şüphelinin ambalaj ürünleri satan bir iş yerinden de aynı yöntemle alışveriş yaptığı ortaya çıktı. Her iki olayın görüntüleri de güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

Olay, 23 Eylül Cumartesi günü Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre bir kişi, oyuncakçı dükkanına gelerek akülü araba almak istedi. Dükkandaki 8 bin 500 TL değerindeki akülü arabayı satın alan kişi, ödemeyi mobil bankacılıktan havale yapacağını söyleyerek IBAN numarası istedi. Satıcıya ödemeyi yaptığını söyleyerek telefonundan sahte bir dekont gösterdi. Şüpheli, akülü arabayı alarak oyuncakçıdan ayrıldı.

Aynı şüphelinin yaklaşık 2 hafta önce de ambalaj ürünleri satan bir iş yerinden yaklaşık bin lira değerinde alışveriş yaptığı öğrenildi. Mahalleye yeni taşındığını söyleyen şüpheli, iş yerinden streç film, koli ve deterjan aldı. Şüpheli aynı yöntemle ödemeyi yaptığını belirterek iş yerinden ayrıldı. İş yeri sahibi, bir süre bekledikten sonra hesabına para gelmediğini görünce durumu polise bildirdi.

Şüphelinin oyuncakçıda akülü araba ile oynadığı anlar ve alışveriş yaptığı iş yerinden çıktıktan sonra sokakta yürüdüğü anlar, güvenlik kameralarına yansıdı.

Sokaktaki başka bir esnaf Murat Özer, "Cumartesi günü komşumdan 8 bin 500 liralık bir akülü araç alıyor. Parayı IBAN'a atıyorum diyor. Sahte dekont gösteriyor. Hesaba geç düşer diyerek arkadaşımızı dolandırıyor. Arabayı alıp götürüyor" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.