Esenyurt daha iyisini hak ediyor

Esenyurt daha iyisini hak ediyor
AK Parti Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Togay Çoban basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında buluştu. Gündemi değerlendiren Çoban Esenyurt’ta yapılamayanları anlattı.

Yaklaşık 10 yıldır gerek Büyükşehir’de olsun gerekse Esenyurt'ta olsun, tecrübe kazanan bir arkadaşınız var diyen Çoban: “Yani bir bakıma Esenyurt'un şu anki durumunda gerek Denetim Komisyonu Başkanlığı yapmamdan dolayı, gerek bütçe Komisyon Başkanlığı yapmamdan dolayı, gerek daimi encümen olarak görev yapmamdan dolayı Esenyurt’u, Esenyurt Belediyesi'ni en iyi bilenlerden birisiyim. Tabi yaklaşan yerel seçimler öncesi de tecrübelerime, bilgi, birikime ve çevreme de bu konularda güvenerek belediye Başkanlığı aday adaylığı müracaatımı geçen hafta yapmış bulunuyorum” dedi.

Esenyurt'un kaybolan yılı çok
Esenyurt’ta hiç bir hizmetin yapılmadığının altını çizen Çoban: “Özellikle son 5 yılda bakıldığı zamanda da Esenyurt'ta gözle görülür elle tutulur bir çalışma olmamasından dolayı ve yine Esenyurt halkının geçmiş dönemde olduğu gibi de AK Parti belediyeciliğini aranan noktada olduğundan dolayı da bu noktada da aday adaylığımızı müracaatımızı yaptık. Esenyurt'un yaklaşık 5 yılına ben şöyle kısaca bir baktığım zamanda da kayıp yılları olarak kayıtlara geçtiğini görüyorum. Yani sizler basın mensubu arkadaşlarımız olarak. Benim göremediğim varsa sizlerde bu konularda düzeltin. Şu 4 buçuk yıl içerisinde belediye Başkanlığı sizleri davet ettiğinde ya bir temel atmaya gideceğim. Bir açılışa gideceğim, bir büyük bir faaliyet var. Oraya gideceğim denilen bir şeyi hiç görebildiniz mi duyabildiniz mi? Veya gittiğinizde biz mi görmedik? Böyle bir şey göremedik, yaşamadık. Esenyurt burada arkadaşlar hak etmiyor. Yani 1 milyon nüfuslu bir ilçede hiçbir çalışmanın olmaması, hiçbir yatırımın olmaması ve şu çevre ilçelerimizdeki 3-4 ilçenin bütçesinden daha fazla bir bütçesinin olmasına rağmen Esenyurt'ta bir yatırım gelmemesi hakikaten meclis üyeliğinden ziyade bir Esenyurtlu vatandaş olarak üzülüyoruz. Keşke böyle olmasaydı keşke bu kayıp 5 yıl yaşanmasaydı. Keşke Esenyurt'ta yeşil alanlardan olsun, okul olsun, cami olsun, Cemevi olsun, Kültür Merkezi, dernekler gibi büyük yatırımlar olsun yapabilseydi Esenyurt halkı hizmetten faydalansaydı” ifadelerini kullandı.

Belediyenin borçları bitmiyor
Sanki inatla belediye başkanı Esenyurt’a bir çivi bile çakmıyor diyen Togay Çoban: “Son 3 yıldır belediye başkanı sanki inat etmiş gibi Esenyurt'ta bir çivi bile çakmadı. Çakmadan da gidecek gibi gözüküyor. Göreve geldiğinden beri başkan borç devraldık diyor. Elimizde resmi evrakları aldığımızda 738 milyon lira belediyenin borcu olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne devlediğimiz rakamları kendisine belirttik. Gelinen noktada bugün 30 Kasım 2023 itibariyle belediyenin borcu ne kadar derseniz, şu anda 1 milyar 450 milyon borcu olduğunu görüyoruz. Yani 2 katta borç artmış. Kendisi geldiğinde bana enkaz belediye bıraktınız, borç bıraktınız ben çalışamıyorum denilen noktada emin olun belediye meclisinin gündemine gelen gündem maddelerinin yüzde doksanına evet dedik” dedi.

Mağdur edebiyatıyla olmuyor
Belediye başkanı mağdur edebiyatı yapmaya devam ediyor diyen Çoban: “Başkan geçen hafta sosyal medyasında paylaşmış. 5 yıl içerisinde, bütün engellemelere rağmen ve bütçelere onay vermemelerine rağmen ben İstanbul'da en iyi belediye başkanı olarak seçilmişim. Ben gurur duyuyorum ve şahsıma 50 belediyede 140 dava açıldığını belirtmiş. Sayın başkan. Kanun açık. Biz hiçbir zaman tahmini bütçelerine hayır diyemeyiz. Kendimiz de yargılanırız. Buradaki şu müdürlükten bu müdürlüklerden aktarma yapılsın söyleriz. Ancak biz bütçesini hayır diyemeyiz. Bu kanunen de yasak. Tahmini bütçesine evet demişiz. Kesin bütçesine evet demişiz. Yatırım bütçesine evet demişiz ve olmayan performans programına da evet demişiz. Yani bu bütçeyi biz verdikten sonra o bütçeyi yönetmek artık bizim elimizde değil. O bütçeyi yönetmek Esenyurt'un hizmetine sunmak artık o belediye başkanının görevi. Yapamıyorsa beceremiyorsa yönetemiyorsa emin olun bizim zerre kadar bir suçumuz yok” şeklinde konuştu.

İnşaatlar 2 buçuk yıldır atıl
Esenyurt’un hiç bir sorununu çözemedi diyen Çoban: “Ben nikah sarayının yanındaki o boş alanı kardeşlik merkezi yapacağım. Bütün dernekleri de STK başkanları da görüştükten sonra oraya toplayacağım, derneklere sorunu çözeceğim dedi. Peki gidin bakın şu anda nikah sarayının yanında ne var? Onayda verdik Kardeşlik Merkezi 2 buçuk yıldır öyle duruyor. Yüklenici firma ile anlaşamamışlar 2 buçuk yıldır orası atıl durumda. Hala da ortada bir şey yok. Ama hala beni çalıştırmıyorlar diyor. Bu kesinlikle yanlış yalan” dedi.

Kendisiyle çelişen bir başkan var
Belediye personeli mağdur olmasın diye ek bütçeye evet dediklerini söyleyen Çoban: “ Kendi getirdiği teklifi personeller için ek bütçede biz evet dedik. Ancak Belediye başkanı kayıtlara bakın, kendi getirmiş olduğu personel için ek bütçeye çekimser kaldı. Evet de demedi. Hayır da demedi. İnşallah biz bu göreve geldiğimizde personel noktasında elimizden geldiğince de personelin yanında olacağımızda belirtmek isteriz. Yani koca 5 yıl hep bahaneler geçti arkadaşlar” diye konuştu.

0a1a5e43-9d3e-4c82-b291-09b9fdab9799.jpeg

86f1ba32-5c71-4dbd-a5f0-ef248c4e33bc.jpeg

126d8450-9cd9-4901-94c2-f80a30b5ab98.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Barış Kış - Damga Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.