Gökay Savaşan: Çalmayacağız, çaldırmayacağız!

Gökay Savaşan: Çalmayacağız, çaldırmayacağız!
​​​​​​​CHP Çatalca Belediye başkan aday adayı Gökay Savaşan, önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Çatalca Belediye Başkan aday adayı Gökay Savaşan Damga'ya konuştu. “Kesinlikle kul hakkı yemeyeceğim, yedirtmeyeceğim” diyen Savaşan, “Çalmayacağım, çaldırtmayacağım. Temel prensibim bu benim” ifadelerini kullandı. Savaşan, “Ben partiyi toplayacağıma inanıyorum. Birlikte hareket edeceğiz, birlikte çalışacağız, birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz” diye konuştu

CHP Çatalca Belediye başkan aday adayı Gökay Savaşan, önemli açıklamalarda bulundu. 2004-2009 yılları arasında Binkılıç Belediye Başkanlığı yapab Savaşan, Binkılıç'ta uyguladığı sosyal belediyeciliği Çatalca'nın geneline yayacağını söyledi. Çatalca'nın en büyük sorununun yolsuzluk olduğunu belirten Savaşan, “Şu anda kaçak binalar bir numaralı sorun. Herkesin dilinde. Aşağıdan yukarıya her tarafta rant belediyeciliği yapıyorlar. Biz halk belediyeciliği yapacağız” ifadelerini kullandı.

eb91d555-7c4c-43ba-b9e7-ad6aa89b9e17.jpeg

Kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz Gökay Bey?

1961’de Binkılıç’ta doğdum. İlkokulu Binkılıç’ta okudum. Ortaokul ve liseyi Haydar Paşa Lisesi’nde bitirdim. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü mezunuyum. Ondan sonra ticarete atıldım. Kamyonculuk ve otobüsçülük yapıyorum. Bu arada 2004-2009 yılları arasında Binkılıç Belediye Başkanlığı yaptım. 2009-2014 arasında da İBB Meclis üyesiydim.

2014’ten sonra siyasete ara mı verdiniz?

İl genelinde yine partinin mutfağında çalıştım.

Aday adaylığınız sürecinde Çatalca’da ne tür çalışmalar yürütüyorsunuz?

Şu an bütün mahalleleri, 39 mahallenin hepsini dolaşıyorum. Daha yeni 39 mahalleyi bitirdim. Şu an sanayiye yöneliyorum. Çatalca merkezde çalışma yapıyoruz. Sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmadık.

Aday adayı olmaya nasıl karar verdiniz?

Ailece karar verdik. Eşim ve çocuğum ile birlikte karar verdik.

Çatalca şu anda Ak Partili bir belediye tarafından yönetiliyor. Aday gösterilmeniz durumunda tekrar CHP’yi Çatalca’da iktidar yapmak için nasıl bir çalışma yürüteceksiniz ve projeleriniz nedir?

Binkılıç’ta uyguladığım sosyal belediyeciliği uygulayacağım. Kesinlikle kul hakkı yemeyeceğim, yedirtmeyeceğim. Çalmayacağım, çaldırtmayacağım. Temel prensibim bu benim. Binkılıç’ta başkan seçildiğimde 4 katlı bir okul yaptık. İki adet park yaptık, top sahası yaptık, sağlık ocağı yaptık. Büyükşehir Belediyesi'nden destek alarak yaptık. Bence öyle onu yapacağım şunu yapacağım demektense kendiliğinden birtakım şeyleri yapmak daha güzel.

Çatalca’da genel seçimlerde CHP önde çıkıyor. Fakat yerel seçimlerde bir değişkenlik var. CHP’nin adayı partinin oyunu alabilirse seçiliyor. CHP’nin oyunu alabilmek için nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Geçen döneme trafik kazası diyelim. Çatalca’yı alabilirdik. Ben partiyi toplayacağıma inanıyorum. Birlikte hareket edeceğiz yani. Birlikte çalışacağız, birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz.

Mevcut aday adaylarının bir aday etrafında toplanma imkanı var mı?

Kesinlikle var. Adaylığım kesinleştikten sonra birlikte hareket edeceğiz. Teklif edeceğiz. Arkadaşlar artık gelir, gelmez tercih onların. Biz tabii ki belediye başkan adayı olarak onlara da teklif götüreceğiz. Onları da yanımıza almaya çalışacağız. Gelirler gelmezler ona bir şey diyemem. Biz bütün aday adaylarına teklifimizi yapacağız.

Çatalca’da ilk olarak değiştirmek istediğim şudur dediğiniz ve en kronik ve en acil sorun olarak neyi görüyorsunuz?

Çatalca da en büyük sorun yolsuzluk. Şu anda kaçak binalar bir numaralı sorun. Herkesin dilinde. Aşağıdan yukarıya her tarafta rant belediyeciliği yapıyorlar. Biz halk belediyeciliği yapacağız.

Yolsuzluk harici sorunu yok mu Çatalca’nın?

Bu konuları açarsak diğerleri kendiliğinden gelir zaten.

Bu benim projemdir dediğiniz herhangi bir projeniz var mı?

Çatalca'ya üniversite getireceğiz. Ama devlet üniversitesi istiyorum. Özel üniversite, onu zaten herkes getirebilir. Öğrenci yurdu yapacağız.

ana-foto.jpg

Çatalca yüz ölçümü olarak İstanbul’un en büyük ilçesi bildiğiniz üzere. Çatalca'da mahalleler arasında mesafe sorunu var. Bu mahallelere nasıl bir hizmet götürmeyi düşünüyorsunuz?

Ben zaten o mahallelerden geliyorum. O mahallelerde belediye başkanlığı yaptım. Onların sorunlarını en iyi ben biliyorum. Ben tabandan geliyorum.

Haliyle mahallelerin sorunlarını da çözerim diyorsunuz.

Çözerim. Çünkü orada yaşıyorum, evimde orada, her şeyim orada.

Adaylık şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Yüksek görüyorum.

Meclis çalışması yapıyor musunuz?

Tabii ki. Kafamda hep yapıyorum. Şimdi daha aday adayıyız. Yapamayacağım şeyleri de pek söylemek istemiyorum. O projeyi yapacağım, bu projeyi yapacağım. Benim Binkılıç’a aday olduğumda şu projeyi yapacağım diye bir taahhütte bulunmadım. Ama okulumu da yaptım, parkımı da yaptım, top sahasını da yaptım, itfaiye binasını da yaptım, sağlık ocağı da yaptım. Fakir fukaraya ev de yaptım. Ama bazen bu olaylar kendiliğinden gelişiyor. Kafamda onları planladım her Meclis üyeme görev vereceğim.

Çatalca İstanbul’da 39 ilçe arasında hala tarım yapılabilen istisna 3-4 ilçeden bir tanesi. Tarım konusunda herhangi bir projeniz var mı?

Şu an da pek bir tarım alanı kaldı diyemeyiz. AKP'li Çatalca Belediyesi tarım alanlarını talan etti. İmara açtı. Kaçak binalar nedeniyle tarım alanı pek kalmadı gibi. Tarım yapan da ender köylülerimiz kaldı. Çünkü yer kalmadı. Her yer satıldı ve imara açıldı kontrollü olarak. Ama kalan yerleri biz koruyup, kollamak zorundayız. Onun için zaten İBB tarım yapana yeterince destek veriyor. Biz de takipçisi olacağız. Mazot desteği, fide desteği veriyor. Biz de bunları takip ediyoruz, yardımcı oluyoruz. Aynı destekleri iki katına çıkarıp, köylümüzü orada yaşamaya ikna ederek, orada tarım yaptırarak hayatını idame ettirmek istiyoruz.

23f9f7d8-33eb-4533-b02d-c9f7d4a09361.jpeg

KAYNAKLAR DOĞRU KULLANILMADI

Çatalca, bölgenin ilk yerli halkı olan Traklardan bu yana 4 bin yılı aşkın süredir insanların yaşamlarını sürdürdüğü bir yerleşim bölgesi. Nıurettin Sözen döneminde hazırlanan ama yıllardır delik deşik edilen İstanbul nazım imar planlarında mutlak koruma alanları olarak tanımlanan Kuzey Ormanları, Istrancalar ve devamında Yıldız dağları üzerindeki ormanları ve sahip olduğu eko sistemiyle bölgenin nefesi durumunda. İktidar partisi tarafından yönetilen son 5 yıl boyunca Çatalca'nın seçmen yapısını değiştirmek üzere tarikat ve cemaat örgütlenmeleri bölgeye yerleştirildi. Kuzey Ormanları ve tarım arazileri kaçak inşaat cennetine çevrildi. Çatalca'nın kamuya ait arazileri satıldı. Kaynaklar doğru kullanılmadı. Yeni yatırımlar yapılmadı. Bin 715 kilometrekarelik yüzölçümü ile İstanbul'un en büyük ilçesi olan Çatalca sınırları içerisinde Büyükşehir Yasası'ndan önce 4 belde belediyesi bulunuyordu. Buralar ve diğer köyler mahallelere dönüştürüldü. Çatalca merkeze uzak mahalleler olan Binkılıç, Çiftliköy ve Karacaköy'den başlayarak belediye binalarını tüm belediye hizmetlerinin görüldüğü hizmet merkezlerine dönüştüreceğiz. Eski belediye binaları özellikle gençlerin ve kadınların sosyal yaşamı güçlendirmek adına ihtiyaç duyacağı tüm olanakları barındıracak ücretsiz internet bu olanaklardan sadece birisi olacaktır. Çatalca ile ilgili kararları, o kararlardan etkilenecek tüm paydaşlarımızla birlikte alacağız.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK!

Gençlere bir mesajınız olacak mı?

Çatalca’nın en büyük sorunu gençlerin sorunu. Çatalca'nın kırsal mahalleden farklı bir yanı kalmadı. Gençlerimiz gezmek için Beylikdüzü veya Büyükçekmece’ye gidiyor. Gençlerimizi Çatalca'da tutacak projeler geliştireceğiz. Çatalca’mızdaki gençlerimizin sosyal yaşantılarını Çatalca’da gerçekleşmesini istiyoruz. İstanbul’un en büyük coğrafyasına sahip olan Çatalca’da, belediyenin görevi sadece çöp toplamaktan, nikah kıymaktan ibaret olmamalı. Çatalca'da nüfus hareketliliğini fazlalaştırmak değil, aynı nüfusu Çatalca içerisinde barındırmak ve yaşatmak önemli. Mesela imar sorunun Büyükşehir Belediyesi ile irtibat halinde çözülmesi gerekiyor. Yani insanlar topraklarını boşuna satmıyorlar. Satmaya bir sebep var. Eskiden 5 dönüm domates eken köylü ektiği domates ile evini de yapabiliyordu, çocuğunu da evlendirebiliyordu, kışı da rahat geçirebiliyordu. Şimdi 5 dönüm toprağını satarak Çatalca’da adeta yarı açık ceza evi gibi bir daire alabilir. Daha sonra bu dairelerin su ve doğalgaz parasını ödeyemiyor. En büyük sorunu işsizlik sorunu. İşsizlik sorunun giderilmesi için İBB'nin Çatalca'daki bütün tesislerinde Çatalcalılar çalıştırmalı. Benim rahmetli babam, dedem geçimini hep ormandan sağlarmış. O ormandan kazandıkları paralarla hayatlarını sürdürdüler. İktidar, ormanı köyden aldı. Devletleştirdi. Tüccar oldu. Köylü bile odununu para ile satın alıyor. Onun için orman köylüsü de mağdur. Millet ne yapıyor bu sefer. Toprağı satmak zorunda kalıyor. Önemli olan insanı doğduğu yerde tutmak. Çatalca müthiş derecede göç alan bir bölge. Ama göç alan bir bölgede göç ile gelenlerin Çatalca’ya faydası yok. Sadece İstanbul’un pisliğinden, trafiğinden, kirli havasından kaçmak için geliyorlar. Gelenlerin Çatalca’ya fayda sunmasını istiyoruz.

BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYACAĞIM

Sizi adaylığa iten asıl sebep nedir? CHP Çatalca'da parçalanmış durumda. Örgütü nasıl toparlayacaksınız?

Çatalca’da birliktelik gerçekten önemli. Çatalca'da ak saçlıların, yıllarca siyaset yapmış abilerin Gökay Savaşan etrafında bütünleştiğini gördük. Bu abilerimizin oluru ile aday oldum. Dolayısıyla birlik ve beraberliği en iyi ben sağlarım. Bu sürece herkesi katarak birlikteliği sağlayacağıma. Herkes taşın altına elini koyacak. Ancak birleşirsek Çatalca’yı AKP'den alabiliriz. Bu bölünme devam ederse Çatalca’yı AKP’den zor alırız. Ben bunların hepsini toparlayacağıma inanıyorum.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.