Güncel İstanbul baraj doluluk oranları 3 Ekim 2023 Salı

Güncel İstanbul baraj doluluk oranları 3 Ekim 2023 Salı
İstanbul’un yağışlı günler geçirmesinin ardından barajların dolup dolmadığı merak konusu oluyor..

Oldukça kurak bir yaz geçiren ve haftalar sonra ilk kez yağmurla tanışan İstanbullular barajların biraz olsun dolmasını bekliyor. İSKİ’nin açıkladığı günlük verileri öğrenmek isteyen kent sakinleri güncel İstanbul baraj doluluk oranlarını araştırıyor. İstanbul’a su sağlayan barajların su seviyeleri ve kritik eşikte olan barajların doluluk oranları da merak ediliyor. İşte 3 Ekim Salı günü barajlardan gelen doluluk rakamları…

İstanbul barajlarının su seviyesi

İSKİ’nin 3 Ekim 2023 Salı günü açıkladığı verilerle, İstanbul’a su sağlayan toplam 10 barajın doluluk oranı belli oldu. Buna göre, İstanbul baraj doluluk oranı 3 Ekim Salı günü yüzde 23,49’a ulaştı. Az bir miktar da olsa artış olduğu gözlemlenen barajların su seviyelerindeki artışın devam edip etmeyeceği ise merak konusu oluyor.

En az su seviyesine sahip barajlarda durum ne?

Barajlar arasında en az su seviyesine sahip olanlar ise; yüzde 2,81 ile Pabuçdere, yüzde 4,4 ile Büyükçekmece ve yüzde 5,04 ile Kazandere şeklinde sıralanıyor.

İstanbul’da yağmur devam edecek mi?

AKOM’un son açıkladığı verilere göre, İstanbul’da haftanın geri kalanında yağış beklenmezken sıcaklıkların ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.