Güvercinler uçuruldu

Güvercinler uçuruldu
Maltepe Belediyesi’nce düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü konserinde Kardeş Türküler sahne aldı.

HABER MERKEZİ - Konser öncesi gökyüzüne barış güvercinleri uçuruldu. Konser öncesi konuşan ev sahibi Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu meydanda görüyorum ki burada sizleri buluşturan sevginin ve barışın tüm Anadolu’yu saracağını düşünüyorum” dedi.

Maltepe Belediyesi 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne özel bir gece düzenledi. Söyledikleri etnik türkü ve şarkılarla Türkiye’nin kültürel değerlerine ışık tutan Kardeş Türküler’in konser verdiği geceye binlerce Maltepeli katıldı. Hep birlikte kardeşlik türkülerinin söylendiği, Belediye Başkanı ve Kardeş Türküler grubunun solistlerinin birlikte gökyüzüne barış güvercini uçurduğu gecenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptı.

Geçmişten ders alacağız

Ali Kılıç konuşmasında İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesine atıfta bulunarak, “Sözleşmeyi iptal edenler aynaya bakın Filenin Sultanları’nı karşınızda göreceksiniz. Az önce File’nin Sultanları rakibini yenerek finale yükseldi. Neden bunu konuşmamın başında zikretmek istedim. Yıllardır bunu dile getirmek için çırpınıyoruz ki kadınlarımıza yol verdiğimizde, önünü açtığımızda, onların önüne engeller koymadığımızda Anadolu kadını dünyaya imza atmaya devam edecektir. Çok kıymetli Maltepeli hemşerilerim bu akşam biliyorum çok güzel türkülerle, şarkılarla, halaylarla, horonlarla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü hep birlikte kutlayacağız. Çünkü günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz olayların başında barış geliyor. Silah baronları, silah tüccarları üzerinde yaşadığımız evreni parçalayarak savaşlara sokmaya çalışabilirler. Ancak genç kuşak, yani sizler eğer dik durabildiğiniz zaman barışın ne kadar önemli kavram olduğunu kabul ettiğiniz zaman ben inanıyorum ki savaşları bir şekilde elimizin tersiyle itmiş olacağız ve barış her zamankinden daha güçlü bir şekilde kendisini bize hissettirecektir. Bunun için geçmişten ders alacağız, geleceğe de ışık tutacağız” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.