50 bin öğrenciye kırtasiye desteği

50 bin öğrenciye kırtasiye desteği
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı kent gönüllüleri, Tuzla genelinde 62 okulda eğitim gören 50 bin öğrenci için kırtasiye desteği sağladı.

Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Çocuklarımız için yapabileceğimiz en büyük iyilik, bırakabileceğimiz en büyük miras iyi bir eğitim vermektir" dedi.

Kırtasiye setlerinin hazırlık çalışmalarına eşi Dr. Fatma Yazıcı ile katılan Başkan Yazıcı, “Öğrencilerimiz, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin destekleriyle kitaplarına ulaşıyor. Biz de kareli, çizgili, düz defterleri ile, boyaları, kalemleri, silgileri, cetvelleri, yapıştırıcıları ile komple bir seti, ilçemizdeki 50 bin öğrencimize ulaştırıyoruz. Toplamda 1 milyon adet kırtasiye malzemesinden bahsediyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz? Gönüllülerimiz vasıtasıyla yapıyoruz. Biz malzemeleri temin ettikten sonra, gönüllülerimiz vasıtasıyla paketleyip okullarımıza, öğrencilerimizin sıralarına ulaştıracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eğitim çok önemli

Eğitimin bir toplum için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Yazıcı, “Çocuklarımız için yapabileceğimiz en büyük iyilik, bırakabileceğimiz en büyük miras iyi bir eğitim vermektir. Eğitimin olmadığı toplumlarda her şey olur, eğitimin olduğu toplumlarda her şey düzelir. Bir yerde yolsuzluk varsa, uğursuzluk varsa, hırsızlık varsa, bir yerde eğer ki bir terör varsa ve bir yerde eğer ki bir kaos varsa bunun sebebi eğitimsizliktir. O yüzden eğitime çok kıymet veriyoruz" dedi. “Bir toplum için yapılacak en büyük iş eğitimdir" diyen Yazıcı, “Cumhurbaşkanımız da en büyük bütçeyi eğitime ayırarak, eğitime vermiş olduğu önemi gösteriyor. Ücretsiz dağıtılan kitaplarla da bunu gösterdi. Biz de yerelde diğer eğitim materyalleriyle de bu işi tamamlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.