Taksiye binmek artık lüks oldu

Taksiye binmek artık lüks oldu
Akaryakıta gelen fahiş zamlar ulaşım ücretlerinin tavan yapmasına neden oldu.

İstanbul'da fiyatı en çok artan ürünleri açıklayan İTO, ağustos ayında yüzde 75 zam ile taksi ücretinin zirveye oturduğunu belirtti. Kumaş türlerindeki yüzde 60'lık artış da dikkat çekti. Yüzde 59,56 artış gösteren taze fasulye ise zam şampiyonasında 3'üncü sırada yer aldı.

l Ticaret Odası (İTO), 2023 Ağustos’ta İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. Buna göre, ağustosta Ulaştırma ve Haberleşme Harcamaları grubunda yer alan taksi yolcu taşıma ücreti yüzde 75 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu.

Bunu, giyim harcamaları kumaşlar alt grubundan yüzde 60 ile poplin kumaş, yüzde 59,56 ile taze fasulye takip etti. İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 156'sının perakende fiyatı artarken, 7 ürünün fiyatı düştü, 79 ürünün fiyatı ise değişmedi.

Ağustosta fiyatı en çok artan diğer ürünler yüzde 59,18 ile vapur yolcu taşıma ücreti, yüzde 51,52 ile şehir içi otobüs ve yüzde 51,52 ile raylı sistem yolcu taşıma ücreti oldu. Bunları yüzde 50 ile mektup gönderim ücreti, yüzde 50 ile dolmuş minibüs yolcu taşıma ücreti, yüzde 46,67 ile pamuklu kumaş, yüzde 35,34 ile zeytinyağı ve yüzde 28,96 ile ekmek takip etti. İTO verilerine göre, 2023 Ağustos’ta domatesin fiyatı yüzde -17,16 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu. Salatalık, yaş üzüm, otel konaklama ücreti ve kavunun ise fiyatı düştü.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.