Hasan Akgün: Süleyman Soylu yok hükmündedir!

Hasan Akgün: Süleyman Soylu yok hükmündedir!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İçişleri Bakanı Sülleyman Soylu'nun İBB hakkındaki iddialarına çok sert cevap verdi. Akgün, “Eğer PKK'nın dağ kadrosu İBB'de işe alınmışsa Türkiye Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanı yok demektir, yok hükmündedir” dedi

Büyükçekmece Belediyesi'nin ocak ayı toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti. Birinci oturumda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan tartışmalar gündeme geldi. Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün İmamoğlu'nun yargılandığı davayı eleştirmesi üzerine söz alan AK Partili Sami Sertadım, Soylu'nun açıkladığı isimleri tekrar ederek, “Bunlar hepsi dağ kadrosundan tim komutanı. Bunları İBB'ye kim aldı?” diye sordu. Hasan Akgün ise “Bunlara girmeyelim. AK Parti bunun altında kalır. Eğer İçişleri Bakanı bunları biliyorsa bugün görevden alması lazım. Hayatımız tehlikede, biz hep beraber İBB Meclisi'ne gidiyoruz” cevabını verdi.

HDP'ye diyet ödendi

Akgün ile Sertadım kısa süreli bir tartışmaya tutuştu. İmamoğlu'nun eleştiren Sertadım, “Bunları işe alan hesabını versin, sonra görevden almayan hesabını versin” dedi. “Hepsi hayal. Hesap vermesi gereken biri varsa Sayın Soylu'dur” diyen Akgün ise “Madem bu kişiler terörist olarak nitelendiriliyorsa, o zaman sayın İçişleri Bakanı 1 yıldan beri bir ayda cevaplaması gereken yazıya neden cevap vermedi? Eğer dağ kadrosu İBB'de ise Türkiye Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanı yok demektir, yok hükmündedir. Madem bu kadar terörist var neden operasyon yapılmıyor?” diye sordu.

Akgün'e tepki gösteren Sertadım, “Sırf sosyal medya hesaplarında AK Parti'ye yakın diye binlerce kişi görevden alındı. Şimdi arşive gerek yok gözlerim varya diyorum. Bu dağ kadrosunun İBB'ye girmesi HDP'ye ödenmiş bir niyettir. Hırsızın hiç mi suçu yok!” tepkisini gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.