Hatice Selli Dursun: Bakırköy biziz, biz Bakırköy’üz!

Hatice Selli Dursun: Bakırköy biziz, biz Bakırköy’üz!
CHP Eski Gençlik Kolları Üyesi Hatice Selli Dursun, Bakırköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Geçmiş dönemde yapılan eğilim yoklamasından çıkarak bir dönem belediye meclis üyeliği yapan eski gençlik kolları üyesi CHP’li Hatice Selli Dursun, Bakırköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. İlçe Başkanlığı’nda yoğun bir katılımla adaylık açıklaması yapan Dursun, “49 yaşında bir genel başkan ve İBB başkanımızla gençleşmeye aç olduğumuzu bize hissettiren mesajı görmek, almak, desteklemek ve ayak uydurmak zorundayız. Bakırköy’de ilk desteğini genç ve kadın bir ilçe başkanı seçerek yaptı. Diliyorum ki yerel mekanizmadan çıkan bir belediye başkan adayıyla da arkasında dimdik durabileceğimiz bir serüven yazalım” dedi.


Çoğunluğu geçmişte Gençlik Kolları yöneticiliği ve üyesi olarak görev alan çok sayıda kişinin katıldığı adaylık başvurusunda konuşan Hatice Selli Dursun, görev aldığı her yerde ve her dönemde kadın, genç ve çocuk hakları ve temsili noktasında mücadele ettiğini, siyasette bildiği ve savunduğu doğrudan asla vazgeçmediğini belirterek, “Vardığımız her sonuç politik bir tercihtir. Bu tercih köklerini hayatın içinden, halkın taleplerinden ve geleceği inşa etmek hedefinden almalıdır. Tam bir ay önce gerçekleşen kurultayımızın sonucu Türkiye siyasi tarihinde görülmemiş şekilde Yüzyılın Değişimine öncülük etti. Halkımızın yarınlar için umutlarını tazeledi. Aynı değişim arzusuyla, aynı heyecanla ve aynı coşkuyla buradayız. Değişimin yüzyılının kadınların ve gençlerin yüzyılı olacağına inanıyor, bu sorumlulukla harekete geçiyoruz” dedi.

YAŞADIĞIM KENT İÇİN YOLA ÇIKIYORUM

16 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bakırköy İlçe Başkanlığı kapısından girerek gençlik kollarında başladığı mücadelesine, eğitim hayatı da dahil ilçeden hiç ayrılmadığını Bakırköy’den devam ettiğini ifade eden Selli Dursun, “Yaşadığım bu kent için en iyisini yapmak üzere yola çıkıyorum. Kentimizi tanıyorum, sorunlarını biliyorum, kaynaklarımızın farkındayım ve çözümler geliştiriyorum. Değerlerimizi gözetiyor, sosyal, kültürel, sanatsal ve tarihi zenginliklerimize inanıyorum” diyerek, konuşmasına şöyle devam etti.

KİŞİYE, YÖREYE, ZÜMREYE ÖZEL BİR YAKLAŞIM OLMAYACAK

“Bakırköy’ü Bakırköylülerin yönettiği, ortak aklın egemen olduğu, katılımcılığın esas alındığı, sokağın sesinin dinlendiği, kent rantının kent için kullanıldığı, kırılgan grupların hassasiyetlerinin göz önüne alındığı, kadının sosyal hayata katılımının, istihdamının önceliklendirildiği şeffaf bir belediyecilik anlayışı için geliyoruz. Kent kültürünü Bakırköy’ümüzün farklı inanç ve kültürlerinin bir aradalığı üzerinden inşa edeceğiz. Herkese saygılı, birlikte mutlu, yarınlar için umutlu bir Bakırköyü, Bakırköylülük üzerinden tarif edeceğiz. Kişiye, yöreye, zümreye özel bir yaklaşımda olmayacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarıyla, meslek odalarıyla, muhtarlarıyla, üniversiteleriyle, spor kulüpleriyle yani kentin tüm dinamikleriyle uyum içinde kent kültürümüzü yaşatacağız. Festivalleriyle, kitap fuarıyla, ödül törenleriyle, şenlikleriyle, sokak tiyatrolarıyla, açık hava sinemalarıyla, parkları ve meydanlarıyla Bakırköy’ü 24 saat yaşayan bir kültür kentine dönüştüreceğiz.” dedi.
Son olarak Bakırköy için büyük hayallere sahip olduğunu dile getiren Hatice Selli Dursun,” Bir fikirle, bir hayalle ne yapabilirsiniz? Dünyayı değiştirebilirsiniz… Biz de Bakırköy’ü değiştirebiliriz
Bunları yapacak vizyonumuz var. Bunları yapacak deneyimimiz var. Bunları yapacak heyecanımız var Bakırköy’ün Kadınları var Bakırköy’ün gençleri var. Bakırköylüler var. Biz varız. Bakırköy biziz, biz Bakırköy’üz!" diyerek konuşmasına son verdi.

İlçe Başkanlığı’nda yapılan açıklamaya, Elektrik Mühendis Odası, Mali Müşavirler Odası, İstanbul Kültür ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu, Çevre Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri, Peyzaj Mühendisleri Odası, Elektrik Teknisyenleri Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sivas Konfederasyonu, Antalya Manavgat Değirmenözü Köyü Derneği, Türkiye Yayıncılar Birliği temsilcileri olmak üzere çok sayıda katılımcı geldi.
1985 yılında dünyaya gelen Hatice Selli Dursun, ilk ve ortaokulu Bakırköy Osmaniye İlköğretim Okulu’nda okudu. Adile Mermerci Anadolu Lisesi’nden 2002 yılında mezun olup, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'ne kaydını yaptıran Dursun, 16 yaşında CHP’ye katıldı. 2004 yılında Bakırköy’deki yerel iktidarın gelişini ve akabinde gelişimini gerek sahada gerek örgüt içinde tecrübe etme fırsatı bulan Hatice Selli Dursun, 2013 Gezi Direnişinin «Yeni Siyaset, Siyasette Yenilik» arayışında partili bir genç olarak üstüne düşenin halka ilk temas noktası olan yerel yönetimde görev almak olduğuna inanarak meclis üyeliğine başvurup eğilim yoklaması adayı oldu. Tüm üyelerle yapılan bu seçimde kadınlarda ve gençlerde en çok oyu alıp 2014-2019 yılları arasında meclis üyesi olarak görev yaptı. Bu süreçte 2018 yılında belediye başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Profesyonel meslek hayatında özel sektörde üretim planlama uzmanlığı; kalite güvence-kalite sistem yöneticiliği görevlerinde bulunan Hatice Selli Dursun, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Baş Denetçilik eğitimlerimi başarı ile tamamladı ve halen kalite yönetim sistemleri danışmanlığı yapmakta.

Hatice Selli Dursun, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), TMMOB Kimya Mühendisleri Odası, Bakırköy Lisesi Mezunlar ve Mensuplar Derneği (BAKLİSDER) fahri üyesi, Bakırköy Kültürünü Yaşatma Derneği (BAKADER)’ in yönetim kurulu üyesi; AMALMEZUN’un kurucularından. 2004 yılında Türkiye’nin ilk gençlik meclisi olan Yerel Gündem 21 Bakırköy Gençlik Meclisi (BAGEM) kurucu üyesi de olan Dursun, MAG-Ameder Osmaniye Mahalle Afet Gönüllüsü olarak da farklı sorumluluklar almaya devam ediyor. Hatice Selli Dursun evli ve 1 çocuk annesi.

cd01b22c-ef8e-4008-9460-5a1617efcd61.jpeg

eb6ff3f3-16ae-4324-9ebf-b068eaceb26c.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Selvi Sarıtaç- Damga Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.