Hemşirelerin hakkı ödenmez

Hemşirelerin hakkı ödenmez
12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle Damga'ya konuşan Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Başkanı Özlem Tekin Akarken, hemşirelerin birçok mağduriyet yaşadığını anlattı. “Hemşirelerin hiçbir şekilde hakkın ödenmez” diyen Akarken, buna rağmen iyileştirilmesi gereken şartlardan ve yapılması gerekenlerden söz etti

12 Mayıs Hemşireler Günü sebebiyle Damga'ya konuşan SAHİM-SEN Başkanı Özlem Tekin Akarken hemşirelerin yaşadığı zorluklara değindi. Koronavirüsle mücadelede bütün sağlık çalışanları gibi hemşirelerin de büyük bir gayret içinde olduğunu kaydeden Akarken, “Hayat bir mücadeledir. İlk sesten son sese kadar birlik beraberliklerini koruyan, canı pahasına hayatlara ışık olanlar ve mücadelelerde hayatlara dokunanlar emekçiler vardır. Onlar ki; ansızın gecenin bir yarısı uyanıp çağrıldığında görevinin başındadırlar. Gecesini gündüzüne katan hatta günlerini karıştıran aralıksız nöbetlerden sonra evine gittiği zaman bile evinde önce ailesine zaman ayıran zorlukla ayakta dursa da evde kendisini bekleyen işleri halledip uyuyabilen kanatsız meleklerdir.

Bu pandami de en ön saflarda onlar yer aldı. Onlar ki; o kat kat giyilen kıyafetlerle, yüzlere oturan maskeler ve gözlüklerle hastaları sarıp sarmalayanlardır. İlaçlarını içemeyenlerin ilaçlarını içmelerini sağlayan, yüksek ateşten kolunu bile kaldıramayacak olanlara yemeklerini yediren, onları hayata tutunduranlardır” dedi.

Her biri kanatsız bir melek
Hemşirelerin kanatsız birer melek olduğunu ifade eden Akarken, “Onlar ki; çareler üreten ama bazen kendine çaresiz kalanlardır.Elinin altından kayıp giden o hayatlar için gözyaşlarını içine akıtan hatta yutkunan ama evine gittiğinde ailesini sarıp sarmalayan yaşadığı bütün olumsuzluklara karşı umutsuzluklara direnen vargücüyle savaşan sağlık ordusunun kanatsız melekleridir. Hemşirelerin hakkı ödenmez. 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kutlu olsun. SAHİM-SEN ailesi olarak hak ettiğiniz değeri görmeniz , haklarınızı almanız dileğiyle hak mücadelesinde dün olduğu gibi bugünde yarında mücadeleye devam” diye konuştu.

özlem tekin akarken

Hemşireler ne istiyor?
Akarken'in hemşireler günü sebebiyle açıkladığı; hemşirelerin istek ve talepleri ise şöyle;
1-Görevi başında salgın ya da şiddet nedeniyle vefat eden sağlık kurumlarında çalışanlar sağlık şehidi olmalıdır.

2-Kamu kuruluşlarında çalışanların eğitim ve öğretime göre ek gösterge düzenlemesi yapılmalı ilkokul ortaokul mezunları 2000, lise mezunları 2200, önlisans mezunları 3000,lisans mezunları 3600 ek gösterge verilmeli, yüksek lisans mezunlarına ayrı bir gösterge düzenlemesi yapılmalıdır.

3-669 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığına geçen personelin alınan unvanları geri verilmelidir.

4- Sabit Ek Ödeme Genel Bütçeden ödenen maaşın içine eklenip emekliliğe yansıtılmalıdır.Ek ödeme adaletsizliği giderilmeli herkesin alacağı şekilde düzenleme yapılmalıdır.

5-Kamu çalışanlarından gelir vergisi kesilmemelidir.

6-Özerkli birimler yeniden değerlendirilmelidir.

7-Sağlık Bakanlığı çalışanlarına unvan gözetmeksizin seyyanen 1000TL kalıcı zam verilmelidir.

8-Misafirhaneler açılmalıdır.

9-EYT için düzenleme yapılmalıdır.

10-Gece ve hafta sonu nöbet ücretleri yeniden değerlendirilmeli ücret artışı yapılmalıdır.

11-Yıpranma payı geriye dönük olmalı 90 gün üzerinden verilmelidir.

12-2008'den sonra memur olanlar için 5510 sayılı kanun yeniden revize edilmelidir.

13-Sözleşmeli personele kadro verilmelidir.

14-Bu yıl görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı sınavsız olarak yapılmalı bir kereye mahsus herkes bu haktan yararlandırılmalıdır.

15-4/B ,işci,taşeron,memur gibi statüde ayrımcılık kaldırılmalıdır.

16-Kalitesiz besin değeri düşük yemek dağıtımı yerine yemek bedeli ödenmelidir.Nöbet ekibine yemek hizmeti kaliteli olarak verilmelidir.

17-Uzman unvanı alan hemşirelerin de uzman kadrosuna ait ödenekten faydalanması sağlanmalıdır.

18-İşe girdikten sonra engelli hale gelen çalışanların DPB e -uygulamasına kayıtlarının zorunlu hale gelmesi, kamuda bu yönde bilinç geliştirilmesi sağlanmalıdır.

19-Yukarıda bahsi geçen tüm haklar unvan gözetmeksizin 4/A, 4/B ,4/C , 4/ D ,üniversite çalışanları , ASM ler,halen yukardaki bazı hakları var olup bazı özlük haklarında düzenlemeye ihtiyaç duyulan TSK Askeri Sağlık Hizmetleri çalışanları dahil kamu kurumlarında çalışan bütün personel faydalandırılmalıdır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum