Hüseyin Özkahraman: Benim mahallem, benim kararım!

Hüseyin Özkahraman: Benim mahallem, benim kararım!
​​​​​​​CHP Bakırköy Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Özkahraman Damga'ya konuştu.

SELVİ SARITAÇ - Yönetim anlayışının “Benim mahallem, benim kararım” olduğunu belirten Özkahraman, 1972 yılından beri Bakırköy’de yaşadığını, siyasete ilk adımını CHP Bakırköy Gençlik Kollarında attığını söyledi. Geçmişte İlçe başkanlığı da dahil Bahçelievler'de siyaset yaptığını, bu nedenle eleştirildiğini dile getiren Özkahraman, “Başka partide değil ilk günden beri CHP'de siyaset yaptım” ifadelerini kullandı

Bakırköy Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Özkahraman, Damga'ya konuştu. Aday adaylık kararının dün almadığını dile getiren Özkahraman, 2010 yılından beri aday adaylığı düşüncesi olduğunu söyledi. Özkahraman, Bakırköy’ün tarihinin İstanbul'un tarihi kadar eski olduğunu, 1992’de sınırlarının yeniden çizildiğini ve daha o zamandan beri ilçeden hiç ayrılmadığını ifade etti.

Hayatı boyunca sol, sosyalist ve devrimci çizgide olduğunu belirten Özkahraman, “1988-1990 yılları arasında Bakırköy Halkevi Başkanlığı yaptım. Devamında ise 1994’e kadar Halkevleri 1. Bölge Temsilciliği, Halkevleri Örgütlenme Sekreterliği gibi görevlerde bulundum. Yaşamın gelişmiş iki örgütlenmesi var. Bunlardan biri merkezi yönetim, diğeri ise yerel yönetim. Merkezi yönetimi devlet, yerel yönetimi de belediyeler temsil eder” dedi.

kutu2.jpeg

Hizmet odaklı belediyecilik

“Belediyelerin özel gelirleri, bütçeleri, kendine özgü alanda yetkin personelleri vardır” diyen Özkahraman, “Merkezi yönetimle olan ilişkilerinde yarı-özel kamu tüzel kişiliklerdir. Yerel halkın oylarıyla seçilen demokrasinin yerel yönetim deneyimleridir. Tüccar zihniyetli neoliberal belediyecilik anlayışına karşı insan ve hizmet odaklı devrimci belediyecilik anlayışını kendime şiar edindim” ifadelerini kullandı. Katılımcı ve alternatif belediyecilik anlayışına örnek olarak da Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez, Eskişehir Büyükşehir Belediye Balşkanı Yılmaz Büyükerşen, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu’nu sıralayan Özkahraman, “Sosyal ve katılımcı bediyecilik anlayışını Bakırköy'de hakim kılmak için adayım” dedi.

Mahalleli dahil olacak

Yönetim anlayışının da “Benim mahallem, benim kararım” olduğunun altını çizerek olmazsa olmazının mahalle Meclisleri olduğunu ve halkevlerindeki bilgi, birikim ve tecrübesini ilçesine aktarmak istediğini ifade eden Hüseyin Özkahraman, “Bakırköy Belediyesi'nde belediye yönetimine 15 mahallede 15'er kişilik mahalle Meclisleri ile mahalleliyi karar süreçlerine etkin bir şekilde katacağız. Fiziki şartları düzeltilmiş muhtarlık binalarında mahalle meclisleri kendi toplantılarını yaparak aldıkları kararları Bakırköy Kent Meclisi’ne bildirecekler. Yani karar süreçlerini hantallaştıran bürokrasiyi kaldırıyoruz. Mahalle Meclislerinde alınan kararları meslek odaları ve üniversitelerde alanında yetkin ve uzman kişilerin de görüşlerini alarak süratle belediye Meclisine sunacağız. Mahallelinin istemediği hiçbir karar belediye Meclisine gelmeyecek. Mahalle Meclislerinin merkezlerinde mahalle muhtarlarımız olacak” diye konuştu.

Farkla kazanacağız

Özkahraman, “Mahallesinde mahalleli tarafından sevilen, sayılan çalışma hayatının içinde olan ve mahallenin her sorunuyla ilgili olan apartman görevlileri, kuaförler, kasaplar, mahalle bakkalları, okul aile birliği başkanları, demokratik kitle örgütü başkanları, sendikalar ve meslek odaları, STK temsilcileri, doktorlar ve sağlık personelleri, avukatlar, ev kadınları mahalle meclislerinin paydaşları olarak yönetime etkin bir şekilde katılacaklar. Yani yönetim şeklimiz, belediyeye yönetimi, mahalle Meclisleri artı meslek odaları ve üniversiteler. Mahalle meclislerinden meydana gelen ve belediye başkanının başkanlığındaki kent parlamentosu kuracağız. Her ay rutin olarak belediye başkanlığının yönetim binasında toplanmak üzere sekreteryası ve takibi belediye tarafından yönetilecektir. Yerel, demokratik ve katılımcı bir yönetimle, 31 Mart seçimlerinde yine büyük bir farkla kazanacağımıza inandığımız Büyükşehir Belediyesi yönetimiyle de uyumlu çalışma içinde olacağız” açıklamasını yaptı.

Sağlık evleri kuracağız

Projelerinden de bahseden Hüseyin Özkahraman, Bakırköy halkına yerinde ve ulaşılabilir sağlık hizmetleri vereceklerini, her ne kadar merkezi idarenin sorumluluğunda olsa da Sağlık Bakanlığı’ndan tıp merkezi ruhsatı alan ilk belediye olan Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi’nden halkın azami derecede yararlanabilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti. Dr. Hüseyin Özkahraman, “Osmaniye, Yenimahalle, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Zeytinlik, Cevizlik, Sakızağacı mahallelerini 1. Bölge, Ataköy 1. Kısım, Ataköy 2.5.6. Kısım, Ataköy 3.4.11 Kısım, Ataköy 7.8.9 Kasım da dahil tüm Ataköy’ün tüm mahallelerini 2. Bölge, Yeşilyurt, Yeşilköy, Şenlikköy ve Basınköy mahallelerini de 3. Bölge olarak toplam 15 mahallede koordinasyonu sağlayacağız. 3 ayrı bölgede sağlık evleri kuracağız. Oluşturduğumuz mahalle polikliniklerinde dahiliye ve uzmanı, çocuk sağlığı uzmanı, psikolog, 2 hemşire, acil tıp teknisyeni, aile danışmanı ve 3 ambulans ile sağlık hizmeti sunacağız. İlçede yaşayan halkımızın gerektiğinde büyük üniversite hastanelerine ulaşımı hususunda bölge sağlık evleri gerekli ulaşım desteğini sağlayacaktır” dedi.

Mahalle kreşleri açacağız

“İşlevini yitirmiş halk eczanesini tekrar işlevli hale getireceğiz” diyen Özkahraman, “Avrupa'da marka şehirlerinin en önemli özelliği kent meydanlarıdır. Bakırköy'de geniş, ferhat ve değişik etkinliklerin yapılmasına olanak sağlayacak kent meydanlarının oluşmasını sağlayacağız. Özgürlük Meydanı yıllar sonra Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB tarafından düzenlenmeye başlandı. Burada CHP'li yönetimin ayrıcalığı da görüldü. Biz de kent meydanlarının artması için İBB ile koordineli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bakırköy esnafını desteklemek ve ayrıca ihtiyaç sahiplerine nakdi yardım için “BAKİK” Bakırköy katkı ve okul öncesi çocuklarımızın akranları ile bir arada sağlıklı iletişim kurabilmeleri ve kişisel becerilerini geliştirebilmeleri için yeni bilgilerle donatılmış mahalle kreşleri açacağız. Huzurevleri, öğrenci yurtları ve öğrenim bursları ile öğrencilerin sosyalleşebileceği mekanlar, sınırsız internete ücretsiz erişim sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Öğrenci yurdu yapılacak

Üniversite öğrencileri için konforlu, güvenilir ve modern yurt yapacaklarını belirten Özkahraman, “Ayrıca Bakırköylü ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine öğrenim süresi boyunca eğitime destek öğrenim bursu verilecek. İlçemizi üniversitelerin yoğunluğu doğrultusunda akademik çalışma yapanların yerel yönetimle ortak politika geliştirmesine duyulan ihtiyaçların ve projelerin ‘Kent Düşünce merkezlerinde tartışılması olgunlaştırılması ve olgunlaşan düşüncelerin ilgili birimleri aktarması sağlanacaktır. Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu Bakırköy sınırlarında uygun bir alanda kreş, yurt, huzurevi yerleşkesini ve sosyal tesislerini bir arada planlamayı büyük aile fotoğrafına uygun, çocuk, abi, abla, büyükanne, dede ilişkisini sağlayan model kompleks bir tesisi hayata geçireceğiz. Bakırköy'de hayvan haklarına ve sağlığını yönelik girişimler de yetersiz. Yaşadığımız ilçede paydaşlarımız olan sokak hayvanlarının zaman zaman tehlike ile burun buruna geliyor. Projelendirdiğim hayvan hastanesi ile veteriner ve sağlık ihtiyaçlarını gidereceğiz” diye konuştu.

bak.png

Sığınma evleri açacağız

Kadınlara yönelik projelerini de paylaşan Özkahraman, “Kadın semt pazarları ve kadın sığınma evleri açacağız. Kadınların el işçiliği ile ürettikleri ürünleri belediyemiz tarafından açılacak kadın semt pazarında satışa sunulması ile kadınlarımıza ekonomik özgürlüğünü kazanmaları konusunda destek olunacaktır. Fiziksel ve psikolojik şiddet görerek horlanan ve dışlanan kadınlarımızın yeni bir yaşam kurulmasının desteklenmesi ve kişisel beceri ve eğitimleri ile sosyal hayata katılımları sağlanacaktır. Bakırköy Belediyesi'ne ait tesis kafe ve restoranların engelli vatandaşların kullanımına uygun haline getirilecek, her mahallede bir sokağı trafiğe kapatarak çocukların oyun alanları arttırılacaktır. Bakırköy Belediyesi'ne ait park ve bahçelerin işletmeciliğini belediyemiz üstlenecektir. Bu sayede hem halkın ekonomik olarak uygun koşullarda fiyat ve hijyen hizmet alması, hem de ilçeye yönelik istihdamın artması sağlanacak” açıklamasını yaptı.

Bakırköy müzeler kentidir

Ağaçlandırma, yeşil alanların artırılması ve hobi bahçelerinin kurulmasının da öncelikleri arasında olduğunu belirten Hüseyin Özkahraman, “Atatürk Florya Kent Ormanı, Ayamama Yaşam Vadisi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin bahçesinde ilgili kurumlarla iş birliği yaparak gerekli düzenlemeler yapılacak. Oluşturacağımız bilim, kültür ve sanat evleri ile de sınav odaklı eğitimin dişlileri arasında sıkışan çocuklarımızı 21 yüzyıl ihtiyaçlarına göre hazırlayacağız. Bu yapılar çocukların ve gençlerin arkadaşlarıyla arasında sosyal dayanışmayı, öz güveni, sevgiyi ve paylaşımı arttıracak Bakırköy kültür ve sanatın başkenti olmalıdır. Çünkü Bakırköy farklı dil, din ve kültürlerle iç içedir. Çünkü Bakırköy Türk sinemasının başladığı yerdir. Çünkü Türk sineması ve tiyatrosunun en önemli isimleri Bakırköylüdür. Çünkü tek ödenekli Belediye Tiyatrosu Bakırköy'dedir. Çünkü sanatçıların en büyük örgütü Bakırköy'dedir. Çünkü Türk Halk Müziği Türk sanat müziği, pop müzik, ve pop müziğin ustaları Bakırköylüdür. Çünkü Bakırköy kültür sanat merkezleriyle donatılmıştır. Çünkü Bakırköy müzeler kentidir” dedi.

kutu1.jpeg

EN BÜYÜK SORUN KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bakırköy’ün en önemli sorunun deprem nedeniyle kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan dR. Hüseyin Özkahraman, İBB’nin 2019-2024 arasında Profesör Dr. Naci Görür ve Profesör Dr. Alper Ünlü ile ekibine yaptırdığı Bakırköy’ye yönelik çalışmalar öncülüğünde meslek odalarıyla birlikte çalışmalara hız vereceğini ve halkın güvenli konutlarda oturması için canla başla alışacağını ifade etti. Bakırköy'ün tarihini kimliğini yansıtan ve yaşatan kent müzesi oluşturacaklarını, yeraltı çöp konteynırları ile mahalle aralarındaki kötü görüntüye ve kokuya sebebiyet veren çöp konteynırlarını yer altında konumlandıracaklarını, bu sayede sokakların da estetik görünümünün yükseleceğini ve hijyen koşullarının da iyileştirmiş olacağını belirten Hüseyin Özkahraman, sporun da olmazsa olmazlarından biri olduğunu vurguladı. Bakırköy sınırları içinde faaliyet gösteren amatör ya da profesyonel spor kulüplerini destekleyeceklerini söyleyen Özkahraman, Türk sporuna yüzlerce sporcu yetiştiren ilçe kulüplerinin eski günlerine kavuşması için elinden geleni yapacağını, spor camiasının sorunlarının çözümü için de Spordan Sorumlu bir Belediye Başkan Yardımcısı kadrosu oluşturarak, spor dostu belediye olacaklarının sözünü verdi.

İMAMOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

Ulaşım, trafik yoğunluğu, yol ve otopark sorunları olan Bakırköy’de sokak aralarında konumlandırılan semt pazarlarının zaman zaman halka hizmetten çok eziyete dönüştüğünü ifade eden Hüseyin Özkahraman, Osmaniye Mahallesi’nde yeni yapılan Kapar Pazar Alanı’na ve Yeşilköy Kapalı Pazar Alanı’na ilçe sakinlerinin ulaşımda sıkıntı yaşayabildiklerini belirterek, birisi Ataköy’de olmak üzere Bakırköy'ün 3 bölgesinde 3 noktada çadır pazarları oluşturacaklarını söyledi. Böylece manavdan, üreticiden tüketiciye daha ucuz sebze ve meyvenin yanı sıra süt ve süt ürünlerini de halkın tüketimine sunacaklarını söyledi. Ayrıca mahallenin ortak olduğu kooperatifleri de hayata geçirilerek kar amaçlı satış yerine halkın maliyetine uygun ve güvenilir gıdaya ulaşmasının da sağlanacağını ifade etti. 25 yıl sonra büyük bir azim, mücadele ve başarıyla İstanbul’u Cumhuriyet Halk Partisi’ne kazandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Bakırköy halkı adına teşekkür eden Hüseyin Özkahraman, ulaşımı kolaylaştıracak Ataköy-İkitelli Metro Hattı, İncirli ve İstanbul Caddesi alt ve üst yapısı, bölgemizde yaşanan su baskınlarının önüne geçmek için atıksu ve yağmur suyu ayrımı, Ayamama Dere Islahı ve Yaşam Vadisi projeleriyle Bakırköy'ün daha da güçlendiğini söyledi. Özkahraman, "Önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile koordineli bir yönetim anlayışıyla, daha çok hizmeti Bakırköy’le buluşmak için gece gündüz çalışacağım" dedi.

BİRLİKTE ÜRETECEK BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Son olarak da sosyal dayanışmayı arttıran ve hemşehri birlikteliğini sağlayan derneklerin, sendikaların, meslek odalarının, vakıfların ve yerel gazetelerin hizmetine sunmak üzere ‘Dernek ve Sivil Toplum Merkezi’ kuracaklarını da söyleyen Hüseyin Özkahraman, kullanılacak ofisler, evrak dolapları, posta kutuları, ortak kullanıma açık toplantı alanları ve konferans alanlarının olacağı merkezle birlikte Bakırköy'de sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesi ve sivil topluma katılımın arttırılmasını hedeflediğini söyledi. Kırk yıldır sağlık hizmetlerinde aktif çalışan bir diş hekimi olarak bu ilçede yaşayan, çamurunu, tozunu, yokluğunu, yoksulluğunu içeriden gözlemleyen bir yurttaş olarak belediye başkanı olduğu takdirde, çalışmalarını hizmet ve insan odaklı yapacağının sözünü veren Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Özkahraman, “Karar süreçlerinin her aşamasında mahallelerden başlayarak, halkın yönetime doğrudan katılacağı bir yönetim anlayışıyla Bakırköy’e hizmet vereceğiz. Bakırköy’de yaşayan tüm kent halkı; memleketi, inancı, dili, dini ne olursa olsun bizim nazarımızda eşittir. Belediye hizmetlerini hiçbir ayrım gözetmeksizin, her mahalleye ve herkese eşit, adaletli bir şekilde dağıtacağız. Bakırköy’de birlikte üretecek, Bakırköy’de zaten var olan alanında yetkin, deneyimli bilim insanlarını da sürece kattığımız bir ekiple hep birlikte yöneteceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.