İBB 750 minibüs ve 250 dolmuş taksiye dönüşüyor! Kura çekilişi ve sonuçları

İBB 750 minibüs ve 250 dolmuş taksiye dönüşüyor! Kura çekilişi ve sonuçları
Uzun süredir gündemde yer alan taksilerle ilgili olarak alınan kararla birlikte 750 minibüs ve 250 dolmuşun dönüştürülmesi için kura çekilişi bugün gerçekleştiriliyor. Sarı taksi statüsüne geçmek isteyen şoförler de çekilişin sonucunu ve kazanıp kazanmadıklarını öğrenmek istiyor. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) teklifiyle eylül ayındaki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edilen 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüştürülme süreci başlıyor. Kura çekimi bugün yapılacak. Taksi sorununa çözüm olarak getirilmesi planlanan bu dönüşüm için 3 binden fazla başvuru gerçekleştirildi ve bugün kazananlar belirlenecek.

10. kez reddedildi

İstanbul’da taksi sorunu aylardır tartışılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) soruna çözüm olarak gündeme getirdiği beş bin yeni taksi teklifi, 28 Ekim’deki UKOME toplantısında 10. kez reddedilmişti.

İBB, hem taksi sayısını artırmak hem de atıl durumda kalan minibüs hatlarındaki esnafın mağduriyetini gidermek için yeni bir adım atıyor. Eylül ayındaki UKOME toplantısında alınan kararla 750 minibüs ve 250 taksi-dolmuş ise taksiye dönüştürülecek.

Toplam bin adet taksi plakası, yarın (2 Kasım) başvuru yapan hak sahipleri arasından kurayla belirlenecek. İlk kurayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çekecek. 

Kura sonucunda taksiye dönüşüme hakkı kazanan araçların minibüs ve taksi-dolmuş plakaları iptal edilerek yeni taksi plakaları tahsis edilecek. Tahsis belgelerini teslim alan esnaf, UKOME kararında yer alan özelliklere sahip ve sıfır kilometre bir araç temin ederek trafiğe çıkabilecek.


 

İBB 750 minibüs ve 250 dolmuş kura çekimi sonuçları

Binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen kura çekimi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi sonuçları web sitesinde yayınlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.