İBB’de yeni dönemin başkanvekilleri belli oldu!

İBB’de yeni dönemin başkanvekilleri belli oldu!
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını Ekrem İmamoğlu başkanlığında yaptı.

Toplantıda konuşan Başkan İmamoğlu, yeni dönemin hayırlı olması temennisi ile, “5 yıl boyunca gösterdiğimiz gayret ve hizmetin halkımız nezdinde takdirle karşılanması ve teveccüh görmemiz bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Elbette bir o kadar da sorumluluğumuzu büyütmüştür. Bu takdirin verdiği sorumluluk bilinciyle, ikinci dönemimizde de İstanbul'un atılım ve yatırım dönemi daha da büyüyerek devam edecektir” dedi.

Yeni başkan vekilleri kim oldu?

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mecliste, yapılan gizli oylama ile Meclis 1. Başkan Vekilliği’ne Nuri Arslan, ikinci başkan vekilliğine Gökhan Gümüşdağ seçildi.

İBB Meclis Divan Katip üyeleri

Meclis Divan Katip Üyeliği’ne ise, 1- Uğur Dağ, 2- Ozan Özçelik, 3- Erdinç Aktaş, 4- Utku Akbulut, 5- Furkan Ak, 6- Cansel Karataş, 7- Esin Güneş Erkonak, 8- Özge Beğenmiş Olca 9- Ezgi Akgül, 10- Rıza Can Özdemir 172 oyla seçildi.

Encümen Üyeliği’ne CHP adına oylanan Kazım Akşahin, Seyfettin Yıldırım, Ahmet Şahin, Tuğçe Çalık Karademir, Ali Alıç seçildi.

Komisyon üyeleri belli oldu

Meclis toplantısında komisyon üyeleri de belirlendi. Yapılan komisyon seçimlerinin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’na Ahmet Oğuz Demir, Emre Alageyik, Ali Rıza Yakupoğlu, Ediz Zeyrek ve Sinan Kılıç, Ak Parti’den de Hasan Şahin, Ercan Alioğlu ve Nejat Öztürk seçildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na CHP’den Mahmut Sedat Özkan, Sabahattin Öztürk, Erkan Erdoğan, Önder Turmuş ve Elif Fındıkoğlu, Ak Parti’den de Adnan Zeki Boztan, Abdülnaser Şimşek ve Eyüp Dursun seçildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.