İçme suyu havzaları kırmızı çizgi!

İçme suyu havzaları kırmızı çizgi!
İSKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Şanlısoy, içme suyu havzalarının çevresine inşa edilen kaçak yapıları yıktıklarını söyledi ve ekledi; “İçme suyu havzaları bizim kırmızı çizgimizdir” dedi

ANIL BODUÇ - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla içme suyu havzalarının çevresine inşa edilen kaçak yapıları ivedilikle yıktıklarını açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden; “İçme suyu havzalarının çevresinde kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz” açıklamasıyla bir video paylaşan Ekrem İmamoğlu, İSKİ'nin bu konuda kararlılıkla bir mücadele gösterdiğini kaydetti. 

Vatandaşları uyardı
Konu hakkında İSKİ'nin yoğun bir çalışma gösterdiğini aktaran İSKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Adem Şanlısoy da içme suyu havzalarının kendileri için hayati önem taşdığını söyledi. Şanlısoy, “İçme suyu havzalarının korunması bizim kırmızı çizgimizdir. İSKİ ekiplerimiz içme suyu havzalarında düzenli olarak kontrol yapıyor. Bugün en önemli içme suyu kaynaklarımızdan biri olan Terkos Baraj Gölü kıyısındayız. Buradaki yağmur sularının olabildiğince temiz bir şekilde toplanması ve tüketime sunulması gerekiyor. Son zamanlarda üzücü 6 Şubat depreminden sonra bu bölgelere yoğun bir yapılaşma baskısı hissediyoruz. Vatandaşlarımızın bu alanlarda yapılaşmaya gitmemesi gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Çatalca'da 39 bina yıkıldı
İçme suyu havzalarının korunması noktasında şimdiye değin Çatalca'da 39 binanın yıkıldığını anlatan İSKİ Avrupa Yakası Havza Koruma Şube Müdürü Çiçek Yıldırım da , “Çatalca'da yapılaşmanın yasak olduğu alanlarda inşa edilen yapılar ekiplerce yıkılıyor. 2022 yılından itibaren Çatalca Celepköy Mahallesi'nde 39 binanın yıkımı gerçekleştirildi.  Havza mevzuatı gereği göl mutlak ve kısa mesafeli koruma alanlarında herhangi bir yapılaşmaya izin vermiyoruz. Bu alanlar kamulaştırılıyor ve buralarda biz ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.