İlker Gürbüz: Yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyorum

İlker Gürbüz: Yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyorum
AK Parti Büyükçekmece Belediye başkan aday adayı İlker Gürbüz Damga'ya konuştu. 2009 seçimlerinde aday olan ve 244 oyla kaybeden Gürbüz, Büyükçekmece’de değişim zamanı geldiğini söyledi.

EKREM HACIHASANOĞLU - İlker Gürbüz 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'nin Büyükçekmece Belediye başkan adayı oldu. Kıran kırana geçen seçimlerde CHP'nin adayı Hasan Akgün yüzde 44, Gürbüz ise yüzde 43.80 oy aldı. Gürbüz, sadece 244 oy farkıyla seçimi kaybetti. Yeniden belediye başkan aday adayı olan Gürbüz, Damga'ya yaptığı açıklamada yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geldiğini söyledi. Bütün AK Parti aday adaylarının güç birliği yaptığını belirten Gürbüz, 31 Mart 2024'te yapılacak seçimlerde Büyükçekmece'nin makus talihini değiştireceklerini ifade etti.

İlker Gürbüz uzun zamandan beri Büyükçekmece siyasetinin göbeğinde bulunuyor. Siyasete ne zaman girdiniz?

Siyasi yaşantım Doğru Yol Partisi'nde başladı. Gençlik kolları ölçeğinde. Bu askerden öncesine dayanan bir süreç. Yani on sekizli yaşlarda siyasete girdim.

Sizi o yıllarda ne sürükledi siyasete?

Siyaset bana göre bir bireyin yaşadığı yere hizmet etmesi için kullanabileceği en önemli argüman. Ben topluma hizmet etmeyi, vatandaşa faydalı olmayı, bireye ulaşmayı, temas kurmayı seven bir karakterim. Bu benim kendi mizacım ve doğam. Hayatım boyunca da bu anlamda sadece Büyükçekmece’de değil. Bütün sivil toplum kuruluşlarında dokunmaya, temas etmeye, hizmet etmeye yönelik olan bir anlayışım var. Bu anlamda da siyasetten keyif alarak, haz alarak yapıyorum. Sonuçta insanın yaşadığı doğduğu, eğitimini aldığı ve biriktirdiği parçaları kendi şehrine, kendi kasabasına, evine vermesi lazım. Büyükçekmece, her zaman söylediğim şey, benim evim. Ve ben evime en iyi şekilde bakmayı, en iyi şekilde hizmet etmeyi, evimi en iyi yaşanabilir hale getirmeyi kendine felsefe edinmiş biriyim.

Ailede bir siyasetçi var mıydı?

Her insanın doğasında olan bir şey. Ben görev yaptığım çocukluk yıllarımdan başlayan genelde liderlik ruhunu taşıyan bir karakterim. Okuldayken sınıf başkanıydım. Futbol oynadığım takımın takım kaptanıydım.

Hangi eğitimi aldınız? Ne okudunuz?

Ben iktisat mezunuyum. Yüksek lisansımı İstanbul Üniversitesi'nde yaptım. Ama ben ticaret ile uğraşıyorum. İnşaat ve beyaz eşya sektöründeyim. Eğitim aldığımız alanın dışında bir iş sektöründe çalışıyoruz. Sonuçta Büyükçekmece’de bu anlamda kendi iş alanımızın dışında bir tercihimiz, aileden gelen bir süreç çünkü ailem ticaret ile uğraşıyor. Biz de onların devamı olduk.

Sizin siyasi yönünüz iş hayatınızı olumlu, olumsuz nasıl etkiliyor, etkiledi? Ya da tesiri olmuş mudur sizce?

Siyaset sonuç itibari ile insanın yeri geldiğinde işinden, yeri geldiğinde evinden, yeri geldiğinde ailesinden, çocuğundan bile fedakârlık edilmesi gereken bir süreç. Sonuçta bir toplumsal mücadeleye, bir topluma hizmet noktasında zaman ayırmanız gerekiyor ve bu zamanı bir yerlerden kısarak vermek zorundasınız. Bu bazen işinizdir bazen aşınızdır. Ama sonuçta bu verdiğimiz bir şey. Verirken en rahat anı kullanmak. Bu zamanı en faydalı şekilde işletmek birinci adımımız. Eğer bunu doğru kullanırsanız, ben hem işimi hem siyaseti aynı anda yürütüyorum.

Büyükçekmece'yi 30 yıldan aynı ekip yönetiyor. Bunu nasıl değerlendireceksiniz?

Toplumun siyaseten tercihlerine saygı göstermek lazım. Sonuçta Büyükçekmece’deki demokratik bir seçim süreci içerisinde yaşanan süreçler ortaya çıkıyor. Ve bu demokrasi tercihleri doğrultusunda tercihen tercih yapıyor. Biz Büyükçekmece’nin siyaseten verdiği tercihleri eleştirme ya da değerlendirme makamı olamayız. Onlara saygı gösteriyoruz. Ve Büyükçekmece’de önümüzde üç ay sonra bir seçim süreci var. Bu seçim sürecinde de vatandaşlar demokratik tercihlerini kullanarak sandık başına gidecek ve Büyükçekmece ve kendisi ile ilgili karar alacak. Biz o karara saygı göstereceğiz. Seçilen kişi Büyükçekmece halkının değeri ile belediye başkanı olacak. Yerel seçimlerle birlikte Büyükçekmece'de değişim rüzgârının yaşanması gerektiğine inanıyoruz. 2009’da da ben aday olmuştum. O günkü şartlarda da bu değişim meşalesini yakanlardan biriyim. “Büyükçekmece büyük düşün” sloganı ile hareket ettim.

2009’da Büyükçekmece neden büyük düşünmedi?

Büyük düşündü Büyükçekmece. Ben Büyükçekmece seçmenine bu anlamda her zaman teşekkür etmişimdir. Bize ciddi anlamda sahip çıktılar. Kendilerine bu anlamda her zaman layık olmaya, onların vermiş olduğu desteği en iyi şekilde temsil etmeye özen gösterdim. Ve sonrasında ilçe başkanlığı dönemim oldu. O gün de Büyükçekmece halkına İBB imkanlarını getirerek en iyi şekilde hizmet etmeye özen gösterdim. Ve bugün Büyükçekmece'de birçok kurumun yapması gereken hastaneden okula, spor salonundan üst geçide, diş hastanesinden devlet hastanesine kadar birçok projenin hayata geçmesine öncülük ettik. Önümüzdeki 2024 yerel seçimlerinde de inşallah Büyükçekmece’yi Ak Parti'nin yerel yönetimdeki başarı zinciri ile tanıştıracağız. Eksik olan tamamlanması gereken parçaları da beraber arkadaşlarımızla birlikte icra ederek Büyükçekmece’yi en iyi noktaya getirmek için özen göstereceğiz.

Bildiğim kadarıyla 8-10 kişi aday adayı oldu. Aday adaylığı süreci nasıl ilerliyor? Kimin aday olacağı konusunda bir ipucu verebilir misiniz? Büyükçekmece İlker Gürbüz ile mi alınır? İlker Gürbüz’ün dışında da değişim rüzgârı yaşanabilir mi?

Bir defa aday adayı olan bir arkadaşımız sonuç itibari ile kendisinin aday olacağına inandığı için aday adayı olmuştur. O yüzden bir arkadaşımızın aday adayı olmasının niye olduğu ya da o bu konuda daha az şanslı ya da daha çok şanslı demek bence siyaset ile alakalı bir cümle değil. O yüzden ben bütün aday adayı arkadaşlarımızın kendilerine inanarak, güvenerek aday olduğunu düşünüyorum. Ak Parti sonuçta profesyonel bir siyasi birikime sahip. Ve bu profesyonelliğini hayata geçirirken de bütün doneleri, bütün verileri önüne koyacaktır. Bu basen siyasi konjektürler, bazen kişinin o bölgeye olan bağı, bazen siyasette geride bıraktığı iz, bazen edindiği tecrübeler, birikimler ya da aldığı görevleri nasıl icra ettiği gibi değerler üzerinden Ak Parti bütün verilerini ortaya koyacak. Ve bu koyduğu verileri üzerinden de en doğru adayı bulacağına inanıyorum.

Seçim aday nedeniyle mi kaybedildi?

Aday hatası ile olduğunu düşünmüyorum. O günkü siyasi konjektörün değerlerine uygun olan kişiyi çıkarmaya çalışmıştır. Bu toplum tarafından kabul görmüştür ya da görmemiştir. Siyasette sadece sizin olmanızda yeterli değil. Bazen bazı yerler son derece ideolojik olarak o günkü şartlarda toplumsal hareketlilik ideolojiyi kimliklerin önüne çıkartır. Ve toplum seçimlerinde siz doğru kişi olsanız da doğru seçim yapmadığını düşünürsünüz. Ama aslında siz doğru değilsinizdir belki. Önümüzdeki dönem içerisinde bütün aday dayı arkadaşlarımızın ki bugün 9 arkadaşımızla beraberdik sahada. Bütün aday adayı arkadaşlarımızla beraber sahada dolaşıyoruz. Ve Ak Parti'nin artık Büyükçekmece'de iktidara gelmesini, hazır olduğunu hissediyorum.

Genel seçimlerde AK Parti Büyükçekmece'de bütün seçimlerde birinci parti oldu. Ama yerel seçimlerde hep kaybetti. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Genel seçimlerde sandık başına gidildiğinde herkes kendi partisine oy veriyor. A partisi, b partisi, c partisi hiç fark etmez bu. Ama Ak Parti yerel seçimlerde tek başına sandığa girerken, muhalefet toplu halde giriyor. Sadece bu seçim döneminde Cumhur İttifakı, Millet İttifakı adı altında yerel seçimlerde iki blok halinde sandığa gidildi. Yerel ve genel seçim, mukayese etmek son derece basit, sığ bir düşünce olur. Bizim açımızdan da seçmen açısından da bu böyle. Hiçbir genel seçimde alınan oyun altında yerel seçim sonucu olan arkadaşımız yok ki Büyükçekmece’de. Her zaman için aldıkları oy yerel seçimlerde, genel seçimlerde alınan oyun üstünde zaten. Ama karşı tarafta blok halinde ittifaklar oluştuğunda siz geride kalıyorsunuz. Bugün Büyükçekmece’deki blok ittifakına baktığımızda da Ak Parti'nin oyu genel seçimlerde de diğerinden az.

Bu blok karşısında 2024’te nasıl başarılı olmayı düşünüyorsunuz?

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı adı altında iki bloktan bahsediyoruz. Ak Parti'nin içinde bulunduğu ittifak bloğunun bir defa şu an itibari ile bölünmeden yürüyeceğini düşünüyorum. İkincisi karşı tarafta her ne kadar genel seçimlerde bir aya gelmiş olsalar da önümüzdeki yerel seçimlerde aynı hareket zinciri olacağına inanmıyorum. Büyükçekmece'de insanlar artık Ak Partinin yerel yönetim kalitesi ile tanışmak istiyor. Bunu bir defa net gözlemledim. Sokakta seçmene şunu soruyorum; ‘Hangi partiye oy verdiniz?’. Genel seçimlerde Cumhur İttifakı'na oy vermediğini söylese de yerel seçimlerde artık Cumhur İttifakına oy vereceğini söylüyor. Artık bir değişimi vatandaşın kendisinin istediğini gözlemlemek lazım. Büyükçekmece’de Ak Parti'nin iktidara gelebilmesi için yüzde 50’lik oy barajını geçerek seçim kazanmanız gerekiyor. Ben Büyükçekmece’de Ak Parti'nin yüzde 50 bandını geçeceğine, bu eşiği İlker Gürbüz ile aşacağına inanıyorum.

İlker Gürbüz diğer 9 aday adayları arasında kendini neden şanslı görüyor? Daha sonra da seçim alması için rakibine karşı neden şanslı görüyor?

Aday adaylarına karşı şanslı görmek kelimesini diğer arkadaşlarımızın eksikleri olduğu anlamında söylemiyorum. Sonuçta bu objektif veriler ile ortaya konulan bir şey. Ben geçmişte ki siyasi tecrübelerim, birikimlerim, siyasi sonuçların değerlendirilmesi ile İlker Gürbüz'ün çıkacağına inanıyorum. İlker Gürbüz iyi diğeri kötü bu cümle hiç etik bir cümle değil. Ben böyle bir cümleyi asla hiçbir siyasi için kullanmam.

Aday olacağınızdan eminsiniz anlamında söyledik....

Hayır ben şunu söylüyorum. Bu veriler değerlendirildiğinde İlker Gürbüz’ün aday olacağına inanıyorum. Bu veriler değerlendirildikten sonra İlker Gürbüz aday olursa Büyükçekmece’de seçmenin de bunu istediğini gözlemliyorum. Seçmene dokunuyorum çünkü, arazideyim, temas kuruyorum. Olması gereken budur.

Son olarak seçmenlerinize, partililere, Büyükçekmecelilere mesajınız nedir?

Büyükçekmece’nin değişim zamanı geldi. 2009’da yarım kalan değişim hareketimizi tamamlamaya geliyoruz. Yarım kalan ve Büyükçekmecelilerin teveccüh gösterdiği bu değişim hareketini tamamlamamız için Büyükçekmece halkından 2024 yerel seçimlerinde yetki istiyoruz. İnşallah bu yetkiyi alarak Büyükçekmece’yi yerel yönetimlerde Ak Parti’nin başarılı yönetim zinciri ile tanıştıracağız.

22e04b1e-ca76-463b-91f3-b25c57aee0e4.jpeg

kutu2.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Ekrem Hacıhasanoğlu- Damga Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.