Akşener’in isteğiyle istifa ettirilmişti: İbrahim Özkan İBB Grup Başkanvekiliğine yeniden seçildi

Akşener’in isteğiyle istifa ettirilmişti: İbrahim Özkan İBB Grup Başkanvekiliğine yeniden seçildi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in isteği üzerine istifasını duyuran İbrahim Özkan İBB Grup Başkanvekiliğine yeniden seçildi.

İYİ Parti'nin önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak yerel seçime müstakil şekilde gireceklerini açıklamasının ardından peş peşe istifalar yaşanmıştı. Son olarak İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yerel seçimlerde iş birliği teklifinden 'hayır' kararı çıkmış ve böylelikle CHP'ye 'ittifak' kapısı kapanmıştı.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), CHP'nin 'işbirliği' teklifini reddetmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan 'Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz' paylaşımında bulunmuş ve dün de Meral Akşener'in talebi doğrultusunda İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa etiğini açıklamıştı.

Son olarak gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Özkan'ın İBB Grup Başkanvekilliğine yeniden seçildiğini açıkladı.

Oylamaya katılan sekiz meclis üyesinden yedisinin oyuyla yeniden seçildiğini aktaran Saymaz, İBB İYİ Parti Grup sözcüsü Suat Sarı'nın görevinden alındığı ve yerine Bora Kılıç’ı atandığını belirtti.

Saymaz'ın söz konusu paylaşımı şöyle:

Dün İYİ Parti'nin İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, CHP ile işbirliğini savunduğu için Akşener'in isteğiyle istifa ettirilmişti. Bugün İYİ Parti İBB Grubu, başkanvekilliği için seçim yaptı. Özkan, oylamaya katılan sekiz meclis üyesinden yedisinin oyuyla yeniden seçildi.

Bu arada İYİ Parti İBB Grubu, İmamoğlu karşısında aday adayı olduğunu açıklayan Suat Sarı'yı grup sözcülüğünden aldı ve yerine Bora Kılıç'ı atadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.