İYİ Partili Ensarioğlu disiplin kararını ciddiye almadı: 'Gençler kendi kendilerine konuşuyorlar'

İYİ Partili Ensarioğlu disiplin kararını ciddiye almadı: 'Gençler kendi kendilerine konuşuyorlar'
Şeyh Said söylemleri nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talimatıyla disipline sevk edilen İYİ Partili Salim Ensarioğlu söz konusu kararı ciddiye almadı ve "Gençler kendi kendilerine konuşuyorlar" dedi.

Kayyumla yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Elazığ ile Silvan çevre yollarını birbirine bağlayacak bulvara Şeyh Said’in adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışma gündemdeki yerini koruyor.

Konuyla ilgili Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Hangi devlet kendisine karşı isyan etmiş, yüzlerce subayı, askeri ve sivil memuru katletmiş ve sonunda idama mahkum edilen bir vatan haininin ismini asıldığı şehirde inşa ettiği bulvara verir?" diyerek tepki göstermiş gazeteci Fatih Altaylı da kendi YouTube programında Şeyh Said için “haysiyetsiz, şerefsiz” ifadelerine yer vermişti. Bunun üzerine de Diyarbakır Barosu da Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

Tartışmalara dahil olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili olan Salim Ensarioğlu da yaptığı paylaşımda Şeyh Said'i bölgenin en önemli değerlerinden biri olarak nitelendirmiş ve "Şeyh Said’e yönelik ithamları şiddetle reddediyorum" demişti.

Disipline sevk edildi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu Ensarioğlu'nun Şeyh Said söylemleri nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talimatıyla disipline sevk edildiğini duyurmuş ve alınan karar üzerine videolu paylaşımda bulunan Ensarioğlu da "Kimse beni bölücü ve vatan hainliği ile itham edemez" demişti.

10Haber'den Caner Polat'a konuşan Ensarioğlu disiplin kararını ciddiye almadığını belirterek "Benim parti anlayışıma göre tüzüğe aykırı hareket edenler disipline sevk edilir" dedi.

"Kararı ciddiye almıyorum"

Ensarioğlu, “Şeyh Sait’in isminin bulvara verilmesine bu ülkenin cumhurbaşkanı da bir şey demiyor, vali de demiyor, mahkemeler de demiyor, hatta destekliyorlar. Kanunen bir suç yok, partinin tüzüğünde de böyle bir şey yok. Hâlâ neden disipline verildiğimi anlamadım. Benim için çok önemli değil. Benim siyaset hiçbir hatam olmadı. Türkiye’de bu konuda benden daha dikkatli olan da yoktur. Ben ciddiye almıyorum, daha gençler kendi kendilerine konuşuyorlar” ifadelerini kullandı.

Ensarioğlu, “Bir milletvekili kendi ilindeki bir bulvarla ilgili konuşamıyorsa demokrasi ve özgürlükten bahsetmek mümkün değil. ‘Demokrasi, özgürlük, adalet arıyorum’ diyen bir partide bunu yapmak çok ayıp bir şeydir” şeklinde tepki gösterdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.