İYİ Parti'de kriz üstüne kriz: İBB Meclis Üyeleri disipline sevk edildi

İYİ Parti'de kriz üstüne kriz: İBB Meclis Üyeleri disipline sevk edildi
İYİ Partili İbrahim Özkan'ı İBB Grup Başkanvekilliğine yeniden seçen İBB Meclis Üyeleri “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edildi.

İYİ Parti'de yaşanan peş peşe yaşanan istifaların ardından yeni bir kriz daha patlak verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebi üzerine istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, bugün oylamaya katılan sekiz meclis üyesinden yedisinin oyuyla İBB Grup Başkanvekilliğine yeniden seçilmişti.

Özkan'ın tekrar İBB Grup Başkanvekilliğine seçilmesi üzerine İYİ Parti kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerini “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk etti.

Kararı sosyal medya hesabından paylaşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin bilgisi dışında Özkan'ın yeniden Grup Başkanvekili seçilmesini 'kabul edilemez' buldu ve bu doğrultuda meclis üyelerinin tamamını 'kesin ihraç' talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

Yücel Coşkun şunları söyledi:

Kamuoyunun dikkatine ;

İYİ Partimizin İBB Grup Başkanvekilinin istifası, dün bir araya geldiğimiz bir toplantının ardından bizzat şahsım tarafından istenmiş ve İbrahim Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir.

Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez.

Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiştir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.