Bakan Bayraktar açıkladı: Yaz saati uygulaması devam edecek mi?

Bakan Bayraktar açıkladı: Yaz saati uygulaması devam edecek mi?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kalıcı yaz saati uygulamasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde kalıcı hale getirilen yaz saati uygulaması nedeniyle henüz güneş doğmadan çalışanlar işe öğrenciler ise okula gidiyor.

Tartışmaların odağında yer alan uygulamada özellikle sabahın erken saatlerinde okula giden çocukların karanlıkta gitmesi sebebiyle her geçen gün tepkiler yükselirken birçok kişi Türkiye'de kış saati uygulamasına geri dönülmesi için çağrılarda bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kalıcı yaz saati uygulamasına tepki göstermiş ve uygulamanın hiçbir faydasının olmadığını savunmuştu. İmamoğlu "Hiçbir faydası olmadığı gibi, güvenlik sorununa yol açıyor, herkesi depresif hale getiriyor" demişti.

Son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde yaz saati uygulamasına yönelik eleştirileri cevapladı.

Bayraktar, yaz saati uygulamasının yıl boyunca devam etmesinin daha faydalı olacağını belirterek, kış saatine geçilmeyeceğini duyurdu.

Bayraktar, yaz saati uygulamasına ilişkin soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Türkiye'de 1940 yılında yaz saati uygulamasının Avrupa ile aynı tarihlerde yapılmasına karar verilmiş. 1962-1972 arasında Türkiye'de aralıklı olarak bugünkü gibi yaz saati uygulaması yapılmış. 1978-1984 arasında ise sürekli yaz saati uygulanmasına geçilmiş. 1984'ten sonra da Batı ile daha uyumlu olabilmek için yaz saati uygulaması değiştirilmiş. Biz 20 Kasım 2015'te İstanbul Teknik Üniversitesi ile bir protokol kapsamında yaz saati uygulamasının enerji verimliliğine etkisini araştırmışız. Burada 11 kişilik bir akademisyen heyeti var. Bu heyetin içinde psikoloji danışmanlık ve rehberlik bölümü uzmanları, sosyologlar ve diğer teknik arkadaşlar var... İstanbul'da güneş saat 8.20'de ağarıyor, Paris'te saat 8.34'te, Berlin'de yine saat 8.30'da. Oralarda hiçbir problem olmuyor, bizde neden problem oluyor anlamakta güçlük çekiyorum."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.