İmamoğlu’nun 7 yıl hapisle yargılandığı dava ertelendi!

İmamoğlu’nun 7 yıl hapisle yargılandığı dava ertelendi!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 7 yıl hapis ve siyasi yasak istemiyle yargılandığı davanın duruşması başka bir tarihe ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak talebi ve 7 yıl hapis istemi ile yargılandığı davanın duruşması bugün Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Davanın bir sonraki duruşması 31 Mayıs 2024 tarihine ertelendi.

Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 25 Nisan Perşembe günü saat 14.30’da görülen duruşmaya Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı. Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat’ın da hazır bulunduğu duruşmanın, mahkeme tarafından 31 Mayıs 2024 Cuma tarihine ertelendiği öğrenildi.

gma0obtwmaao4pv.jpeg


Davanın geçmişi

Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde 2015 yılında yapılan bir ihale ile ilgili gerekli şartların sağlanamadığı iddiasıyla inceleme başlatılmıştı. İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı inceleme sonucunda kamunun zarar uğratıldığı iddiasıyla Ekrem İmamoğlu ve 6 kişi hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak istemiyle dava açılmıştı.

Bugün üçüncü duruşması görülen ve 31 Mayıs tarihine ertelenen davada Ekrem İmamoğlu ile birlikte; Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül, Türkan Demirel Dişisağlam da yargılanıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.