'İstanbul Bir Sahne' başlıyor: Katılımcı müzisyenlere 2 bin TL bütçe

'İstanbul Bir Sahne' başlıyor: Katılımcı müzisyenlere 2 bin TL bütçe
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandeminin başından beri zor günler yaşayan müzisyenlere destek amacıyla 'İstanbul Bir Sahne' etkinliğinin başlayacağını duyurdu. Etkinlik kapsamında İstanbul'un 39 ilçesinde 100'ün üzerinde farklı noktada kurulacak açık hava sahneleriye müzisyenler İstanbullularla buluşturulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, etkinliği paylaştığı bir video ile duyurdu.

Videoda sanatçıların kendi mesleklerini icra etmelerini ve İstanbul’da olumlu bir hava estirmelerini istediğini vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

Şimdi bu sessizliğe son verme ve şehri notalarla şenlendirme vaktidir. Bu projeyle bir yandan müzisyenlere destek olacağız, bir yandan da şehrin farklı noktalarını canlı müzik sahnesine dönüştüreceğiz. Tabi ki, tüm sağlık önlemlerini, etkinlik öncesinde ve sırasında, İBB olarak biz alacağız. İstanbullular, pandemiye rağmen, iç huzuruyla, güvenle ücretsiz konser keyfi yaşayacak. Hem de sanatçılarımız emeklerinin karşılığı olarak hak ettikleri desteği alacaklar. Bu nedenle destek ihtiyacı hisseden müzisyenlerimizi davet ediyorum. Sitemize girin ve başvurunuzu yapın. Güzel İstanbul’umuzda umudu yeniden yeşertelim.

Başvurular 28 Mart'ta başlıyor

, 'İstanbul Bir Sahne' etkinlikleri kapsamında, İstanbul'un 39 ilçesinde 100'den fazla farklı noktada müzisyenler, şehrin günlük yaşamına canlı performans sürprizleri ve neşesiyle eşlik edeceği belirtildi ve 'Kültür AŞ organizasyonuyla gerçekleştirilecek projeyle şehrin parkları, durakları, metro platformları, müzeleri, sokakları, otoparkları, günlük işe gidiş geliş noktaları, ikonik mekanları dev bir açık hava sahnesine dönüşecek' denildi.

Etkinliklerde yer almak isteyen müzisyenler ve müzik topluluklarının başvurularını 28 Mart 2021 saat 14.00 itibarıyla  adresinden yapabileceği belirtilen açıklamada, başvuru süresinin 9 Nisan 2021 saat 17.00'de son bulacağı açıklandı. 

Ayrıca binlerce müzisyenin sahnelere dönmesine imkân sağlayacak “İstanbul Bir Sahne” projesi şehrin kültür sanat hayatını canlandırmasının yanı sıra büyük bir dayanışma ve destek çalışması da olacağı da vurgulandı.

Katılımcı müzisyenlere 2 bin TL bütçe

Açıklamadanın devamında, "Katılım koşullarını yerine getiren müzisyenlerin ve müzik topluluklarının başvuru sırasına göre kontenjan limitleri kapsamında yer alacağı proje kapsamında her bir müzisyene 2 bin TL’lik bir bütçe verilecek. Proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin yer ve tarih bilgileri ise pandemi koşulları ve hava şartlarına göre planlanacak" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.