"İstanbul'da Emeklilerin Yaşam Mücadelesi Artıyor"

"İstanbul'da Emeklilerin Yaşam Mücadelesi Artıyor"
Gelecek Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Fesih Alçın, İstanbul'da yaşamanın maliyetinin yüksekliğine dikkat çekti ve emeklilerin zor durumuna vurgu yaptı.

Fesih Alçın açıklamasında, "Emekliler, artan yaşam maliyetlerini derinden hissediyor. 16 milyon emeklinin ortalama maaşı 7 bin 500 lira iken bu miktar ne gıdaya, ne kiraya ne de faturalara yetiyor." dedi.

İstanbul'da yaşam maliyetinin son dönemdeki artışına da dikkat çeken Başkan Alçın, "Geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla İstanbul'da yaşam maliyeti yüzde 73,74 artarak 38 bin 828 TL'ye ulaştı. Bu rakam, dört kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını bile karşılamaktan uzak." ifadelerini kullandı.

Alçın, İstanbul'daki emeklilerin yaşam kalitesi ve hayat standartlarının düşüşüne de işaret ederek, "Eğer bir emeklinin İstanbul'da ekstra bir geliri veya evi yoksa, artan maliyetlerle yaşaması neredeyse imkânsız. Kaliteli bir yaşam ve yüksek hayat standartları, büyükşehirlerde giderek zorlaşıyor. Özellikle İstanbul'da, emeklilerimiz için bu durum daha da vahim. Acaba hükümetin İstanbul’da ki emeklilerden haberi var mı?" diye konuştu.

Başkan Alçın, maliyet artışının önüne geçilmesi ve emeklilerin mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunarak, "İstanbul'da ve tüm Türkiye'de yaşamın zorlaştığı bu dönemde emeklilerimizi unutmayalım. Onların daha iyi şartlarda yaşaması için gereken adımlar bir an önce atılmalıdır." dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.