EYT’lilerin beklediği müjde geldi! Rekor ödeme kapıda…

EYT’lilerin beklediği müjde geldi! Rekor ödeme kapıda…
Başvurusunu yapan ancak halen maaşı bağlanmayan EYT’lilerin durumu belli oldu.

2023 yılının mart ayında yürürlüğe giren EYT Yasası’ndan yararlananlar emekli olmak için başvurularını yapmıştı. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen hala başvurusu sonuçlanmayan EYT’liler olduğu da biliniyor. Bu duruma ilişkin son gelen bilgiler ise emekli olmayı dört gözle bekleyen EYT’lileri sevindiriyor.

Buna göre, maaşı henüz bağlanmayan ve emekli olamayan EYT’lilerin 4 maaş birden alacağı ve hak edilmiş ikramiyeleri almaya da hak kazanacakları öğrenildi.

Toplu ödeme alınacak mı?

Bu durumda EYT Yasası’ndan yararlanan ve emekli olmak için başvuru yapan ancak halen maaşı bağlanmayan kişiler Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin yanı sıra birikmiş tüm maaşlarını da alabilecek. Ancak başvurularının yenilemek durumunda kalarak ağustos ayında yeni başvuru yapan kişiler ise tüm bu hakları kaybetmiş olacak. Oldukça önemli olan bu başvuru aşamasının SGK tarafından bildirilmediği takdirde asla iptal edilmemesi gerekiyor.

Bu kişilerde gecikme yaşanıyor

Başvuru yapan ancak maaşı bağlanmayan kişiler arasında özellikle hizmet birleştirmesi yapanlar ve farklı sigorta statülerine dahil olanların yer aldığı biliniyor. Yine sigorta grupları arasında geçiş yapanlar ve farklı illerde çalışma hayatlarını sürdürenlerin de işlemlerinde uzamalar görülüyor.

EYT kapsamında emekli olmak için başvuru yapan, başvuru durumunu sorgulamak isteyen veya yeni başvuru yapmak isteyen kişiler, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkililerinden bilgi alarak işlemlerine devam edebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.