İstanbul'da PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyon: 5 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul'da PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyon: 5 şüpheli gözaltına alındı
PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketine yönelik operasyon düzenlendi. 6 şüphelinin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Devrimci Gençlik Hareketine (DGH) yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketine yönelik operasyon düzenlendi. 6 şüphelinin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında Devrimci Gençlik Hareketi içerisinde faaliyet gösteren şüphelilerin, illegal sokak eylemleri yapabilecekleri ve yönlendirebilecekleri değerlendiriliyor. Şüphelilerin illegal yollardan Yunanistan'a geçişlerini ve Yunanistan'dan eylem amacıyla ülkemize gönderilen terör örgütü mensuplarının sınır geçişlerini organize eden PKK/KCK terör örgütüyle iltisaklı olarak faaliyetlerine devam ettikleri de değerlendiriliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.