İstanbul’da ulaşım zammı için kritik gün! UKOME toplantısı saat kaçta başlayacak 27 Temmuz 2023 Perşembe?

İstanbul’da ulaşım zammı için kritik gün! UKOME toplantısı saat kaçta başlayacak 27 Temmuz 2023 Perşembe?
Megakentte toplu taşıma zammı yapılıp yapılmayacağının konuşulacağı toplantının sonucu milyonlarca İstanbullu tarafından merakla bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün kentte yapılacak ulaşım zamlarını görüşmek için toplanacak. Görüşmede ayrıca İstanbulkartların minibüslerde geçmeye başlaması ile ilgili husus da görüşecek.

İstanbul’da gözler bugün yapılacak UKOME toplantısına çevrildi.
27 Temmuz 2023 Perşembe günü saat 13.00’te başlayacak toplantı, Bakırköy Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. Görüşmede, yapılan son akaryakıt zamları nedeniyle artan maliyetler sonucunda gerçekleştirilmesi planlanan toplu taşıma zammı masaya yatırılacak.

Geçtiğimiz haftalarda öngörülen zam teklifinin yüzde 57 oranında olduğunu konuşulmuştu. Bugün yapılacak toplantıdan çıkacak sonuca göre İstanbul’da milyonlarca vatandaşın kullandığı; otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, marmaray, vapur, deniz otobüsü, dolmuş, minibüs, taksi, okul ve personel servislerine yapılacak zam oranı belirlenecek.

Yüzde 57 zam gelirse toplu taşıma fiyatları ne kadar olacak?

İBB'nin UKOME’nin alt komisyonun talep ettiği yüzde 57’lik zam kabul edilirse toplu taşımada yeni fiyatlandırmanın nasıl olacağı da merak konusu oluyor.

Eğer yüzde 57 oranında bir zam uygulanırsa İstanbul’da; aylık abonman 777 TL’den bin 219 TL’ye öğrenci abonmanı 140 TL’den 219 TL’ye, tam bilet 9,90’dan 15,5 TL’ye öğrenci bileti 4,83 TL’den 7,5 TL’ye, taksi indi-bindi ücreti ise 40 TL’den 62 TL'ye yükselecek.

Minibüslerde İstanbulkart geçecek

Öte yandan bugün UKOME toplantısında görüşülecek bir diğer konu ise minibüslerde İstanbulkart kullanımına ilişkin olacak. Bu doğrultuda, Toplu Ulaşım Müdürlüğü'nün teklifi ile 26. madde de yer alan "minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi" hususu da toplantıdaki gündem maddelerinden olacak. Ayrıca yayalaştırma ve parkomat maddeleri de UKOME toplantısında ele alınacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.