İstanbullular dikkat, bu tarihte dışarı çıkmayın! 10 Mart 2024

İstanbullular dikkat, bu tarihte dışarı çıkmayın! 10 Mart 2024
İstanbul'da meteoroloji uzmanlarının uyarısına göre bu tarihte megakentte karbonmonoksit oranı artış gösterecek.

İstanbul sanayinin başkenti olması dolayısıyla hava kirliliğinin en çok olduğu şehirler arasında yer alıyor. Özellikle geçtiğimiz haftalarda görülen Afrika tozunun etkisiyle çamur yağmurunun yağması ve kapalı, gri tonlu hava ile birlikte yoğun sis hayatı adeta felç etmeye yetmişti.

Meteoroloji ile ilgili sosyal medyadan bilgilendirme yapan Hava Forum sitesi bu akşam için İstanbulluları uyardı. Buna göre megakentte hava kirliliği ile birlikte karbonmonoksit oranı da oldukça artacak.

Bu gece karbonmonoksit oranı tavan yapacak!

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar ve solunum yolu sıkıntılı çekenler için Hava Forum'dan kritik uyarı geldi. Megakentte bu geceden itibaren karbonmonoksit oranı 1000 ppbv seviyesine yükselecek. Bu seviyenin Avrupa'daki diğer şehirlere göre en yüksek seviye olduğu kaydedilirken özellikle İstanbul'da karbonmonoksit oranının tavan yapmasının beklendiği belirtildi.

81-ilin-41-inde-hava-kirliligi-limiti-asti-123428-5.jpg

Nefes darlığı ya da solunum problemi çekenler dikkat!

İstanbul'da karbonmonoksit oranının çok yüksek oranda görülmesinin beklendiği bu gecede solunum yolu rahatsızlığı ve türevleri olan hastaların dışarıya mümkün olduğunca çıkmamaları ve açık hava yürüyüşlerini yapmamaları önerildi.

Hava Forum'dan yapılan açıklamanın devamında; "Karbonmonoksit gazı solunum sistemine zarar verebilir. Kandaki oksijen taşıma kapasitesini azaltır, böylece vücut dokularına yeterli oksijen gitmez. Bu durumda nefes alma güçlüğü, hırıltılı solunum, nefes darlığı ve göğüs ağrısı gibi solunum sistemi semptomları ortaya çıkabilir. Bu gece açık hava gezilerimizi ertelemekte fayda var." ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.