İstanbul’un Anadolu Yakasına tramvay geliyor? Kaç durak olacak, hangi ilçelerden geçecek?

İstanbul’un Anadolu Yakasına tramvay geliyor? Kaç durak olacak, hangi ilçelerden geçecek?
İBB Başkanı İmamoğlu, Anadolu Yakasına yeni bir tramvay hattı yapılacağını açıkladı.

İstanbul’un Asya kıtasında kalan kesimi tramvayla buluşuyor. Toplam üç ilçeden geçeceği duyurulan yeni tramvay hattının detayları netleşmeye başladı. İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tramvay hattının geçeceği bölgeler de belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün kişisel X hesabından yaptığı bir paylaşımla megakentin yeni tramvay hattını duyurdu. Hattın detaylarını içeren videolu bir paylaşım yapan İmamoğlu, tramvayın Anadolu Yakasında bulunan Kadıköy, Üsküdar ve Maltepe ilçelerinden geçeceğini açıkladı.

İmamoğlu, İstanbul’un yeni tramvay hattını şu ifadelerle anlattı: “Üsküdar Kadıköy Maltepe Tramvayı geliyor. Anadolu Yakası’nda üç ilçenin meydanlarını buluşturacak tramvayın fizibilite ve projesini tamamladık.”

21 km uzunluk, 33 istasyon

İmamoğlu’nun açıklamasının hemen ardından bir paylaşımda bulunan İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı da yeni tramvay hattının detaylarını anlattı. Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; hattın toplam 33 istasyondan oluştuğu ve 21 km’den fazla uzunluğa sahip olduğu belirtildi.

İşte İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanlığının X hesabından yapılan paylaşım: “Anadolu Yakasının tramvayı geliyor!

21.3 Km uzunluğunda 33 istasyonuyla Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe ilçelerini birbirine bağlayacak, güçlü entegrasyon noktaları ile konforlu ve modern bir yolculuğu İstanbul’umuzun hizmetine sunacak hattımızın proje çalışmalarını tamamladık.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.