İYİ Partili Karapınar: Kendi adayımızla sahaya çıkacağız!

İYİ Partili Karapınar: Kendi adayımızla sahaya çıkacağız!
İYİ Parti GİK üyesi Erol Karapınar, hem siyasetin gündemine hem de yaklaşan yerel seçimlere ilişkin Damga'ya konuştu.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Erol Karapınar, yaklaşan yerel seçime ilişkin Damga'ya konuştu. İYİ Parti'nin İstanbul ve ilçelerinde aday çıkarıp çıkarmayacağı yönündeki sorumuza yanıt veren Karapınar, “Biz İstanbul'da da, İstanbul'un tüm ilçelerinde de ve Türkiye'nin her yerinde de kendi adaylarımızla sahaya çıkacağız. Bu ayın sonunda İstanbul'daki adaylarımızı da açıklayacağız” dedi

İYİ Parti GİK üyesi Erol Karapınar, hem siyasetin gündemine hem de yaklaşan yerel seçimlere ilişkin Damga'ya konuştu. İYİ Parti'nin her zaman insan odaklı siyaset yaptığını ve kimseyi kutuplaştırmadan bir yol haritası izleyeceğini kaydeden Karapınar bu bağlamda İYİ Parti'nin gelecek seçimde hiçbir ittifakın içinde olmayacağının altını çizdi. Karapınar, “Bizim muhatabımız her zaman vatandaştır. Son genel seçimde de Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tam olarak bunu yaptı. Esnafla, vatandaşla hep buluştu hep sokakta idi. Kendisini eleştireni de dinledi destekleyeni de. Biz de hakeza öyle yaptık. Nitekim bir seçim süreci geldi geçti. Şimdi önümüzde bir yerel seçim süreci var. Şimdi bu süreçte şunu söyleyeyim. Bir Cumhurbaşkanlığı Sistemi var. Biz buna ucube sistem diyoruz. Bu sistem niye getirildi? Koalisyon hükümetleri vs olmasın anlayışıyla getirildi. Peki sonuç ne oldu? İrili ufaklı birçok parti kamplaştı. Nitekim Türkiye kutuplaştırıldı. Ve maalesef Türkiye bu anlayışla yol alamaz. Biz bunu bildiğimiz, gördüğümüz için Türkiye'yi kamplaştırmayacağız, kutuplaştırmayacağız dedik. Kendimiz olarak seçime girme kararı aldık” şeklinde konuştu.

Biz kendimizi anlatacağız!

Her partinin seçime kendi başına girmesi gerektiğini düşündüğünü vurgulayan Karapınar, “Bütün siyasi partiler bizim gibi ülkeye dair planlarını, gayretlerini anlatsınlar. Öbür türlü sadece ara renkler olurlar. Ve hep kaybolurlar. Ben 62 tane şehir gezdim son 4 ayda. Bakın son genel seçimde herkes; “Bizim İYİ Parti ile bir sorunumuz yok ama masanın altında kim var, kimler ortak vs” diyordu. Yani biz bu durumu anlatamamışız insanlara. O 62 şehri gezince niye anlatamadığımızı da anladım. Gittiğimiz yerlerde gördüm kü sadece hükümete yakın haber kanallarını dinleyip, izleyebiliyorsun. Sonra gördük ki o taraflaştırılmış haber kanalları üzerinden inanılmaz bir kara propaganda yapılıyor. İşte buna yandaş basın diyebilirsiniz. Şimdi bir de yoldaş basın, candaş basın var. Eskiden sadece yandaş basın bize vuruyordu şimdi yoldaş basın da bize vurmaya başladı. Allah'tan ki tarafsız yayın yapan, yerelde doğup büyümüş sizin gibi gazeteler var. Yoksa dertlerimizi de anlatamayacağız. Dolayısıyla biz vatandaştan aldığımız geri dönüşle dedik ki biz artık kendimizi anlatacağız. Bu sadece yerel seçim için aldığımız bir karar değil. Biz dedik ki bütün siyasi partiler tek başına mücadele etsin. Bu seçimden sonra da eminim diğer partiler de bunu gündemine alırlar” ifadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2024-01-07-saat-22-37-08-3cfe5ae0.jpg

Siyasette tekel olmaz

Siyasette tekelciliğin doğru olmadığını ve rekabetin esas olduğunu anlatan Karapınar, “Önemli olan alternatiflerin olması. Biz ticaretten gelen insanlarız. Rekabetin olmadığı yerde vatandaş kar edemez. Ticarette nasıl rekabet varsa siyasette de olsun. Basın da herkese eşit olsun. Objektif yayın yapsın, siyasi partiler de kendini doğal bir yaklaşımla millete anlatabilsin istiyoruz” dedi.

Tek gündem deprem olmalı

Yerel seçim sürecinde İstanbul özelinde deprem gerçekliğinin gündemde tutulması gerektiğinin de altını çizen Karapınar, “Bakın Beylikdüzü'nde Gürpınar çok önemli. Burada eski yapılar ve hasarlı binalar var. Burada KİPTAŞ şimdi bir kentsel dönüşüm projesi yürütüyor ama çok yetersiz. Bunun geliştirilmesi lazım. TOKİ de buraya mutlaka girmeli. 14 bin seçmenin yaşadığı Gürpınar'daki çürük yapılar kentsel dönüşüme tabii tutulmalıdır. Hükümet de bu noktada hatalı. Hala neyi bekliyorlar bilmiyorum. Suni gündemlerle ülkeyi oyalayıp duruyorlar. Ama önümüzdeki yerel seçimlerin İstanbul'daki ana gündemi deprem olmalı. Depremle ilgili de yerel seçim gündeminde ne kadar deprem konuşuldu herkes görüyor” diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-01-07-saat-22-37-08-4ef3d28e.jpg

Ay sonu adaylarımız belli olacak

İYİ Parti'nin hem İBB adayını hem de İstanbul ilçelerindeki belediye başkan adayını ne zaman açıklayacağı sorumuza da yanıt veren Karapınar, “İYİ Parti hiçbir yerde ittifak yapmayacak. Her yerde kendi adayımızı çıkaracağız. Beylikdüzü ve İstanbul'un tüm ilçeleri de buna dahildir. İstanbul adaylarımızı bu ayın sonunda açıklayacağız. Teşkilat ve kamuoyu yoklamalarımız yapılıyor. Önümüzdeki hafta sonu parti üst yönetimimiz bir değerlendirme yapacak ve ay sonu bütün ilçelerdeki adaylarımız açıklanıp, sahaya inmiş olacaklar” dedi. Beylikdüzü özelinde de konuşan Karapınar, “Beylikdüzü'nde 20'ye yakın meclis üyeliği için aday adayı başvurusu aldık, belediye başkanlığı için başvuru yapacak olanlar var. İlerleyen süreçte bunlar kesinleşmiş olur” şeklinde konuştu.

İYİ Parti'de arınma var

Son haftalarda İYİ Parti'de yaşanan istifalara ilişkin de net konuşan Karapınar, “İYİ Parti olarak son günlerdeki istifaları şöyle değerlendirebilirsiniz; bu bir arınma. Biz bir arınma süreci içerisindeyiz. Dolayısıyla bu istifaların partimize zarar vermeyeceğini söyleyebilirim” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.