Kardeş ziyareti

Kardeş ziyareti
Sarıyer Beledyesi'nin yaklaşık dokuz yıl önce kardeş şehir protokolü imzaladığı Almanya Aachen'ın Belediye Başkanı Sibylle Keupen ve beraberindeki heyet Sarıyer’i ziyaret etti

Sarıyer’in kardeş şehri Almanya Aachen Belediye Başkanı Sibylle Keupen ve beraberindeki heyet hem ilçemizi yakından tanımak hem de yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Sarıyer’e geldi. Aralarında; Aachen Merkez Belediyesi Başkanı Achim Ferrari, Aachen Belediye Başkan Yardımcısı Hilde Scheidt, Aachen Belediyesi İdari Bölüm Amiri Dana Duikers, Eurotürk Alman – Türk Toplumu Derneği Başkanı ReinerBertrand ve yönetimi ile Aachen – Sarıyer Kardeş Şehir Derneği(ASPA) Derneği Başkanı Nurhan Karacak ve yönetiminin de bulunduğu heyet Sarıyer’in farklı mahallelerini ziyaret ederek özelikle eğitim ve kadınlara yönelik yapılan çalışmaları yerinde inceledi.Ziyarette, Aachen halkının afet durumlarında kullanılması için topladığı yardım ile ilçede yaşayan ve ilkyardım eğitimi verilen 100 kadına afet çantası dağıtıldı. BKSM’de düzenlenen törende konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “İki yerel yönetim Sarıyer ile Aachen’ın arasında kurulan dostluk köprüsünün temelleri “önce yaşam” ilkesine olan inancın üstünde yükselmeye devam edecektir” dedi.


El emeği hediyeler

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in ağırladığı konukların ilk durağı Sarıyer Akademi oldu. Burada kurum koordinatörü Sami Görey’den verilen eğitim hakkında bilgi alan heyet, ders gören öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. Misafirlerin ikinci durağı ise Zekeriyaköy ve Gümüşdere’ydi. Sarıyer ve Çevresi Girişimci Kadın Kooperatifi, Sarıyer Tarım Kooperatifi, Zekeriyaköy Kurs Merkezi ve Gümüşdere’de seraları ziyaret eden Keupen ve ekibi yoğun bir ilgiyle karşılandı. Kadınlar Keupen’e kendi ürettikleri tarhana ve el emeği ürünleri hediye etti. Buradan rotayı Rumeli Kavağı’na çeviren heyet beş yaşından beri balıkçılık yapan Necla Yazıcı ve midyecilik yapan Filiz Tanka’nın misafiri oldu. Rumeli Feneri’nde meramet (ağ tamiri) yapan Nimet Demir ile de görüştükten sonra Kuş Gözlem Evi’ni ziyaret etti. Gün BKSM’de kadınlara afet çantası dağıtılmasının ardından son buldu.


100 kadına afet çantası

Törende konuşan Eurotürk Başkanı Reiner Bertrand, “ Her şey Ağustos 1999’da başladı. Korkunç bir deprem 20.000 kişinin ölümüne sebep oldu. Çok daha fazla insan yaralandı ve çok fazla bin yerle bir oldu. Bir gecede hayatlar yok oldu. Şanslıyız ki, bu duruma düşen insanların acısı Avrupa’da, Almanya’da ve Aachen’da duyuldu. Kuzey Ren-Vestfalya’nın o zamanki Aachen’lı Başbakanı Armin Laschet, Aachen’da okumuş olan büyük işadamı Kemal Şahin, o zamanın Türkiye Fahri Konsolosu Hans-Josef Thouet ve derneğim Eurotürk bir araya gelip bağış kampanyası başlattı. Bu parayla Çorlu’ya yakın olan Velimeşe’de 12 ailelik bir apartman inşa ettik. Bu şekilde bu kampanya tamamlanmış oldu.Sonradan giderler veya tamir işleri olması ihtimalini gözeterek arta kalan 17bin Euro’yu elimizde tuttuk. Şanslıyız ki, bu parayı kullanmamız gerekmedi ve başka bir kullanım alanı aramaya başladık. Bu süre zarfında kurulmuş olan Aachen-Sarıyer kardeş şehir ilişkimiz bunu için uygun olabilirdi. Önerilerden ikisi çok hoşumuza gitmişti. Bir seçenekte 5000 Euro değerinde 100 tane deprem-ilk yardım çantası sağlama durumu vardı. Bu çantalar sel, yangın, ve deprem gibi tehlikelerle başa çıkmak için verilen bir kursu tamamlayan kadınlara armağan edilecekti” dedi. Konuşmanın ardından heyet 17 bin Euro’luk  temsili çeki Sarıyer Belediye Bakanı Şükrü Genç’e teslim etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.