Kız Kulesi yeniden vatandaşların hizmetine sunuluyor

Kız Kulesi yeniden vatandaşların hizmetine sunuluyor
İstanbul'un gözbebeği olan sembolü Kız Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı ve çok yakında vatandaşların hizmetine sunulacak.

2 yıldır restorasyon çalışmaları kapsamında kapalı olan Kız Kulesi, bakım ve onarımları gerçekleştirilerek vatandaşların hizmetine açılacağı belirtildi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesaplarındaki son dakika açıklamasına göre Kız Kulesi uzun zamandan sonra yeniden vatandaşların ziyaretine açılacak.

Yapılan açıklamaya göre; "Kız Kulesi 01 Mart 2024'ten itibaren yeniden ziyarete açılıyor. Ulaşım, Üsküdar Salacak sahil düzenleme çalışmaları sebebiyle Karaköy İskelesi'nden gerçekleştirilecek. Kız Kulesi'ne tekne seferleri her gün 09.30-17.00 arasında yarım saatte bir olacak şekilde sağlanacak. Ziyaretçilerimizin bilgisine sunulur." ifadeleri kullanıldı.

kiz-k.jpg

Kız Kulesi daha önce belli bir kısmı restoran olarak hizmet veriyordu, artık sadece müze olarak vatandaşların ziyaretine açılmış olacak.

s-831fcca57e10cd51f0bbb19fbc83efdd2a42d477.webp

2024 Kız Kulesi'ne girişler ne kadar, kaç TL?

Müzekartı olanlar için Kız Kulesi'ne giriş ücreti alınmıyor. Eğer Müzekartınız yoksa Kız Kulesine giriş ücreti 550 TL, ulaşım ücreti 50 TL olmak üzere toplamda 600 TL'ye Kız Kulesi'ne ücret ödemiş olacaksınız.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.