Yürürlüğe giren Genç Kart nedir, nasıl alınır, kimler başvurabilir, yaş sınırı nedir?

Yürürlüğe giren Genç Kart nedir, nasıl alınır, kimler başvurabilir, yaş sınırı nedir?
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gençler için ücretsiz olarak faydalanmasını amaçlayan Genç Kart resmi gazetede bugün yürürlüğe girdi. Peki hangi yaş grubu Genç Kart'tan faydalanabilecek? Genç Kart başvurusu nasıl yapılır?

Gençlerin kültür ve sanat faaliyetlerine katılmasını amaçlayan, ücretsiz ya da indirimli olarak hizmet verecek olan yeni proje Genç Kart, Cumhurbaşkanı Kararı ile bugün resmi gazetede yayımlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve 18 yaşına giren öğrencilerin faydalanması amaçlanan Genç Kart uygulaması bakanlığa bağlı müze ve örenyerleri, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'deki kültür ve sanat etkinliklerinden ücretsiz ya da indirimli fiyatlarla faydalanılabilecek.


Genç Kart yaş sınırı nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Genç Kart projesinden 18 yaşına giren gençler faydalanacak. Genç Kart 1 yıl boyunca aktif olacak. Proje ile ilgili yaş sınırının önümüzdeki günlerde değişime uğraması ise beklenmiyor.

Genç Kart nasıl alınır, nerelerden başvuru yapılır?

Genç Kart ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yaptığı açıklamada başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceği belirtildi. Genç Kart ile ilgili ayrıntılar önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.