Ankara Diyarbakır ve Ankara Tatvan turistik tren hattı bilet fiyatları ne kadar olacak, ne zaman açılacak?

Ankara Diyarbakır ve Ankara Tatvan turistik tren hattı bilet fiyatları ne kadar olacak, ne zaman açılacak?
Ulaştırma Bakanlığı tarafından çok yakında hizmete girecek Ankara - Diyarbakır ve Ankara- Tatvan turistik Doğu Ekspresi'nin ne zaman açılacağı ve bilet fiyatları merak ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif olarak hizmet verecek iki yeni hattın çok yakında devreye gireceğini müjdeledi. Uraloğlu, bu hatların Ankara- Diyarbakır ve Ankara-Tatvan arasında iki yeni turistik tren hattının Nisan 2024'te seferlerine başlayacağını müjdelemiş oldu.

Birçok seyahat severin ilgisini çeken bu iki yeni güzergah için araştırmalar başladı. Özellikle Doğu Ekspresine ek olarak hizmet verecek yeni tren hatları için bilet fiyatları ne olacak? Ankara- Diyarbakır ve Ankara-Tatvan Turistik Tren hatlarının yataklı, yataksız kabin oda fiyatları kaç liradan başlayacak? Bu iki yeni hattın durakları nereden geçecek? İşte yanıtı..


2 yeni turistik tren hattı Nisan'da ilk seferine başlayacak

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamasında; Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni'nin Ankara'dan 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 15:55'te hareket edecek. Diyarbakır'dan ise 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 12:00'de ilk seferine başlayacak.

Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’ de 3 saat turizm amaçlı duracak. Duraklama sebebinin ise tarihi ve turistik lokasyonların vatandaşlar tarafından görmesi amaçlanacak.

esentour-dogu-ekspresi-ile-kars-erzurum-turu-9-516.jpg

Ankara-Diyarbakır turistik tren hatları bilet fiyatları 2024

Hizmete girecek Ankara-Diyarbakır Turistik Tren Hattı ve Ankara-Tatvan Turistik Tren Hattının vagonlu ve yataklı kabin oda fiyatları da açıklandı.

Buna göre Ankara-Diyarbakır parkurunda iki kişinin seyahat edebildiği yataklı kabin oda fiyatının 9 bin TL, Diyarbakır-Ankara parkurunda ise 8 bin TL'den bilet fiyatları satışı bulunacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.