“Komünist Başkan”dan İmamoğlu’na destek gelmişti ama… TKP, İBB adayını açıkladı!

“Komünist Başkan”dan İmamoğlu’na destek gelmişti ama… TKP, İBB adayını açıkladı!
TKP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. TKP’nin aday çıkarması üzerine, Kadıköy adayı Maçoğlu’nun iki gün önce İmamoğlu’na destek verdiği açıklamalar akıllara geldi.

Yerel seçimler için çalışmalarını sürdüren Türkiye Komünist Partisi, İstanbul’dan aday çıkardı. TKP’nin Kadıköy Belediye Başkan adayı olan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu iki gün önce CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na desteğini açıklamıştı.

TKP, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yarışacak ismi belirledi. TKP’nin İBB adayının gazeteci ve yazar Orhan Gökdemir olduğu açıklandı. Seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, partisinin İBB adayını da duyurdu.

CHP’ye destek yok!

Okuyan, TKP’nin İBB adayını açıklamasının ardından şunları söyledi: "TKP'nin meselesi haklı çıkmak değil. Haklı çıkmanın üzerine dik duracağız. AKP'nin seçimi almamasını, Türkiye'nin ayağa kalkmasını istiyorsak biz kendimiz ayağa kalkacağız. Türkiye’de solun CHP ve DEM Parti gölgesinden kurtulması lazım. Kimseyle pazarlık yapmadık, bu partilere destek vermeyeceğiz. Türkiye solunun da CHP ve DEM Parti etrafındaki gri alanda siyaset yapma çabalarını doğru bulmuyoruz."

151146-164077375.jpg

Maçoğlu, İmamoğlu’na destek vermişti!

TKP’nin İstanbul adayını açıklaması üzerine partiden Kadıköy Belediye Başkan adayı olan Fatih Mehmet Maçoğlu’nun iki gün önce yaptığı açıklama yeniden gündeme geldi. Kadıköy’de seçmenle buluşan Maçoğlu mevcut iktidarın karşısında olan İmamoğlu’na destek vereceklerini açıklamıştı.

Maçoğlu konuya dair yaptığı açıklamada; “Mevcut iktidarın İstanbul’daki adayına karşı, en güçlü adaya destek vereceğiz. Rahat olun Büyükşehir için. Biz buraya geldiğimizde niyetimiz bir parti yıkmak değil. Bir programı bu ülkede oluşabilecek bir modeli yaratmak istiyoruz. Büyükşehirde adayımız yok. Mevcut iktidara karşı çıkıyoruz. Bu net. Bundan emin olabilirsiniz. Onun karşısındaki İmamoğlu’na destek vereceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.