Levent Gökçek: Belediyenin afetlere karşı somut planları var mıdır?

Levent Gökçek: Belediyenin afetlere karşı somut planları var mıdır?
Emek Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Levent Gökçek, Esenyurt'ta lodos fırtınası nedeniyle yaşanan can kayıpları ve oluşan hasarlar üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. Gökçek açıklamasında, "Esenyurt Belediyesi'ne soruyoruz; belediye yönetiminin önünde afetlere ve doğa olaylarına karşı mücadele için somut planları var mıdır?” ifadelerini kullandı

Emek Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Levent Gökçek, Esenyurt'ta lodos fırtınası nedeniyle yaşanan can kayıpları ve oluşan hasarlar üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. Gökçek şöyle devam etti, “İstanbul Valiliği lodos nedeniyle 4 kişinin öldüğünü, 3’ü ağır 19 kişinin de yaralandığını açıkladı. İlçemizin Bağlarçeşme Mahallesinde ise sekiz katlı apartmanın çatısının üzerine düşmesiyle çocuğunu korumak isteyen bir kadın hayatını kaybetti. Yine Akçaburgaz Mahallemizde lodosun etkisiyle binanın dış cephesinden kopan parçanın başına düşmesiyle bir yurttaş olay yerinde hayatını kaybetti. Lodos fırtınası nedeniyle “sarı kod” verilmesine yani önceden durum bilinmesine rağmen işçilerin can güvenliği tehlikeye atıldı. Ambarlı Limanında iskeleye yanaşık durumda olan konteyner gemisinin lodos nedeniyle halatları koparak karşı rıhtıma yasladı, yaralanan işçiler oldu. Moto kuryeler de kazalar geçirdi, yaralanmalar yaşandı. Patronlar evlerinde kalırken onların karları uğruna işçiler ise limanda, yollarda bir yandan da yaşam savaşı veriyor” 

esenyurt


İstanbul halkı dur demişti

“Kar, yağmur, lodos gibi sıradan doğa olayları bile yönetenler tarafından gereken tedbirlerin alınmaması ve denetimlerin yapılmaması sebebiyle afete dönüşüyor. Kapitalist rantçı kent politikaları geçmişten bugüne İstanbul ve Esenyurt halkının yaşamını hiçe sayıyor ve can güvenliğini tehlikeye atıyor. İşçi ve emekçi halkın yaşamının değersizleştirilmesini kabul etmiyoruz. 25 yıldır İstanbul’u ranta ve yağmaya açan politikaları hayata geçirenlere İstanbul halkı dur demişti. Fakat bugünkü mevcut yerel yönetim anlayışı da doğa olaylarına ve afetlere karşı gereken önlemleri almamaya devam ediyor. Oysa halkın yaşamı ve canı, bir avuç sermayedarın çıkarlarından değerlidir.”

esenyurt
 

Halk gidişata müdahale etmelidir

“Lodos nedeniyle Esenyurt adeta savaş alanına döndü. Canımızı en çok yakan ilçemizde yitirdiğimiz yurttaşlarımız oldu. Esenyurt’un birçok mahallesinde çöken ve uçan çatılar, savrulan tabelalar ve cephe kaplamaları, kırılan camlar, devrilen çöp konteynerleri ve tabelalar gibi olaylar yaşandı. Esenyurt’ta neredeyse her doğa olayı bir afete dönüşüyor. Geçtiğimiz yıl da Haziran ayında sel dolayısıyla Esenyurt’ta bir vatandaşımız hayatını kaybederken, 437 ev ve araç ciddi hasarlar görmüştü. Görünen o ki, Esenyurt doğal afetlere hiçbir şekilde hazır değildir. Buradan Esenyurt Belediyesine soruyoruz; belediye yönetiminin önünde afetlere ve doğa olaylarına karşı mücadele için somut planları var mıdır? Bu konu hakkında şeffaf bir şekilde açıklama yapılmalı, bilgilendirici olunmalı ve tüm bu hazırlık-denetim süreci halkın katılımı ile sürdürülmelidir. Esenyurt halkı ise bu süreçlerin takipçisi olmalı ve bu gidişata müdahale etmelidir. Emek Partisi olarak; yaşam hakkını savunmak, güvenli ve sağlıklı bir kent yaşamını sağlamak için tüm Esenyurt halkını örgütlenmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.