Maltepe'de neler oluyor, zabıta neden sessiz?

İstanbul Maltepe Sahili’nde meydana gelen patlamadan sonra önlemlerin alınmayışı zabıtanın ve yetkililerin harekete geçmemesi akıllarda soru işaretleri bıraktı...

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Maltepe Sahili’nde tedbirsiz olarak sıralanan seyyar satıcılardan birinin tezgahında yer alan tüp, geçtiğimiz günlerde bomba gibi patlamasının ardından olayda bir kişi yüzünden yaralanırken, bir kişinin de ellerinde birinci derecede yanık oluşmuştu.

Söz konusu yaşanan olayın ardından da hiçbir önlem alınmadı ve konuya ilişkin açıklama yapılmadı. Bugün Maltepe sahilinde göze çarpan 35 arabalı korunaksız elektrikli ve tüplü araç var. Konuyla ilgili hiçbir şey olmamış ve yaşanmayacak gibi davranılması, sessizliğin sürmesi, gerekli tedbirlerin alınmayışı Maltepe Belediye zabıta ekipleri hakkında şüpheye neden oldu.

Rüşvet çarkı

Altında yatan sebeplerden birinin de rüşvet çarkının dönüyor olmasına inanılıyor. Maltepe Belediyesinin üst yönetiminde görevli kişiler ile zabıta personelinin de aralarında yer aldığı 10'u kamu görevlisi toplam 18 şüpheliye rüşvet operasyonu düzenlenmiş olması bu iddiaları güçlendiriyor.

Yapılan operasyonda 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek' 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamaları yöneltilmiş ve Maltepe eski Belediye Başkan Yardımcıları Haydar B. ile Melih M., eski Zabıta Müdürü Ahmet İ., görevdeki Zabıta Müdürü Ahmet Ziyaeddin İ. ve Maltepe eski Tapu Müdürü Yılmaz C.'nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenilmişti.

Konuyla ilgili yetkililerin sessiz kalması ailelerin ve çocukların dolaştığı sahil alanında, korunaksız kaçak seyyar arabaların varlığı büyük tehlikeler yaratma ihtimali varken zabıtaların ve üst düzey yetkililerin bu gerçeğe kulaklarını kapatması akıllarda geriye birçok soru bıraktı...

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.