Zeytinburnu Belediye Meclisi'nde 2022 değerlendirmesi

Zeytinburnu Belediye Meclisi'nde 2022 değerlendirmesi
Zeytinburnu Belediye Meclisi'nin ocak ayı ilk birleşiminde konuşan AK Partili Muhammet Kaynar, “20 yıldır ülkemize hizmet eden AK Parti hükümetinin icraatları bakımından dolu dolu bir yılı daha geride bıraktık” dedi

2023 yılının ilk toplantısında Ak Parti hükümetinin geçtiğimiz yılda neler yaptığını genel bir değerlendirme yaparak anlatan Zeytinburnu İBB Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, icraatları bakımından AK Parti hükümetinin dolu dolu bir yılı daha geride bıraktığını söyledi. Öncelikle yeni yılın sağlık ve huzur getirmesini, Zeytinburnu’na ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni eden Kaynar, takvimlerin hem insanlar, hem de kurumlar için geçmişin muhasebesini yapmak ve geleceğe dair hayallerini planlamak için bir vesile olduğunu belirtti.


Birçok iş yapıldı

“2022 yılında milletimizi ilgilendiren ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda birçok iş yapıldı” diyen Kaynar, “20 yıldır ülkemize hizmet eden AK Parti hükümetinin icraatları bakımından dolu dolu bir yılı daha geride bıraktık. 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 50 bin iş yerinden oluşan, Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Hamlesi başlatıldı. 45 bin afet konutu ile 20 bin sosyal konutun yapımı tamamlandı. 12 Şubat 2022’de altılı masa ilk kez toplandı. 49 adet Millet Bahçesi tamamlanarak, milletimizin hizmetine açıldı. 100 bin adet fidan dikildi. Denizlerimizden 180 bin ton çöp toplandı. 2022 yılında plastik poşet kullanımı yüzde 65 oranında azaltıldı. Türkiye’de ilk İklim Şurası düzenlendi. Esnaf ve sanatkârlarımıza 72,3 milyar TL kredi sağlandı

Türkiye, 2022’nin ilk 11 ayında 231 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Avrupa’nın ilk ve tek karbon negatif biyorafineri tesisi hizmete açıldı” ifadelerini kullandı.


Hizmetleri sıraladı

Dünyanın en uzun orta açıklıklı ve en yüksek asma köprüsü unvanını alan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün hizmete açıldığını belirten Kaynar, “2022 yılı içinde toplamda asgari ücrete yüzde 95, memur maaşlarına yüzde 87, memur emekli aylıklarına yüzde 86 zam uygulandı. 3600 ek gösterge sorunu çözülerek, tüm memurlarımız kapsama alındı. Kamudaki sözleşmeli çalışanlarımız kadroya geçirildi. Emeklilikte yaşı bekleyen, 2 milyon 250 bin kişinin hayalleri gerçekleştirildi. İstanbul Tahıl Anlaşması imzalanarak, küresel tahıl krizinin önüne geçildi. Dış temsilciliklerimizin sayısı 257’ye çıkarıldı. Dünyada bu alanda 5 ülkeden biri olduk. 33 ülkede 89 Türk Şehitliğinin bakımı yapıldı. Türkiye’nin Elektrik kurulu gücü 100 bin megavatı aştı. Ülkemizin 4’üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han Akdeniz’e uğurlandı. Adana’da 8 milyon varil petrol keşfedildi. Akkuyu Nükleer Güç Santralimizin 4’üncü ünitesinin de temeli atıldı. Türkiye’nin ilk ferro bor tesisinin temeli atıldı. Karadeniz’de keşfedilen doğal gazı vatandaşlarımıza ulaştıracak boru hattı denize indirildi. Terörden arındırılan Şırnak’taki Gabar Dağı’nda tam 150 milyon varil petrol keşfedildi” bilgisini paylaştı.


710 milyar metreküp

“Karadeniz’de 58 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz rezervi keşfedildi. Yeniden değerleme çalışmalarıyla birlikte toplam rezervimiz 710 milyar metreküpe yükseldi” diyen Kaynar, “Kendi alanında Avrupa’nın en büyüğü olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi açıldı. 27 ilimizde toplam 7 bin 345 yataklı 27 hastane hizmete alındı. 96 aile sağlığı merkezi ile 731 aile hekimliği birimi açıldı. 2 milyon 156 bin vatandaşımıza evde sağlık hizmeti verildi. Çiftçilerimize sağlanan mazot desteği yüzde 240, gübre desteği yüzde 130 artırıldı. 183 gençlik ve spor merkezi inşa edildi. Yurt için başvuran her 100 öğrenciden 98’i yurtlara yerleştirildi. 21 yeni Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. 15 bin 644 sanayi tesisi kuruldu. Türkiye’nin ilk millî hava-hava füzeleri Gökdoğan ve Bozdoğan’ın testleri tamamlandı. İlk yerli tasarım lokomotif motoru üretildi ve ilk ateşlemesi başarıyla tamamlandı. Millî Deniz Topu silah sistemini üreten dünyadaki 4 ülkeden biri konumuna yükseldik. 2022 yılında 82 milyar TL sosyal yardım milletimizle buluşturuldu. 60 yıllık hayal gerçek oldu ve milli otomobilimiz TOGG banttan indirildi” açıklamasını yaptı.

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.