Mehmet Murat Çalık: İstanbullular bu cezayı kabul etmedi!

Mehmet Murat Çalık: İstanbullular bu cezayı kabul etmedi!
Ocak ayı Meclis toplantısında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezasını eleştirdi. Çalık, “Bu ceza İstanbullunun iradesini yok saymaktır. Nitekim İstanbullular bu cezayı kabul etmediklerini, başkanlarına sahip çıktıklarını ertesi gün Saraçhane'ye akın ederek göstermişlerdir” dedi

Beylikdüzü Belediye Meclisi 2023 yılı Ocak ayı toplantısı 1. birleşim 1. oturumu Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Çalık, 2023 yılına kolay şartlarda girmedik. 2022 hepimiz açısından zor bir yıl oldu. Bir taraftan pandemi bir taraftan ekonomik zorluklar” dedi. Türkiye'de yaşanan adaletsizliklerin toplumda infial yarattığını ifade eden Çalık, “Geçtiğimiz ay İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezası İstanbullunun iradesini yok saymaktır. Nitekim İstanbullular bu cezayı kabul etmediklerini, başkanlarına sahip çıktıklarını ertesi gün Saraçhane'ye akın ederek göstermişlerdir. Demokrasi ve adalet için, Ekrem Başkanımız ve mağdur olan diğer herkesin yanında olacağımızı buradan beyan etmek istiyorum. Bunun için çalışıyoruz ve daha çok çalışacağız” açıklamasını yaptı.


Türkiye'ye yayılacak

Konuşmasının devamında ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Çalık, “2022'de halkımızın büyük bir bölümünün yoksullaştığını gördük. Biz Beylikdüzü Belediyesi olarak en dezavantajlı grupların yanında olmaya devam ediyoruz. Bunların başında korumakla yükümlü olduüğumuz çocuklarımız geliyor. Beslenme Saati projemiz çocuklarımıza yürekten bağlılığımızın bir sonucudur. Bu projemiz Türkiye'nin dört bir yanına yayılacaktır. Geçtiğimiz ay Genel Başkanımız'ın eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nu ağırladık. Mutfağımıza girdi, inceledi ve bu projenin elçisi oldu. Kendisine buradan şükranlarımı iletiyorum. Bu uygulama ne kadar çok belediye tarafından yapılırsa o kadar çok çocuğumuz fayda görecek. Bu projenin aslında devlet tarafından yapılması gerekir. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanımız da okul öncesi eğitim alan çocuklarımızın tamamına ücretsiz yemek verileceğini açıkladı. Bu önemli bir kazanımdır, ama yeterli değildir. İlköğretimdeki bütün öğrencilerimizi kapsaması lazım” ifadelerini kullandı.


Hayaller gerçek oldu

Mehmet Murat Çalık'ın ardından gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Tahir Abuş, 2022 yılında iktidar tarafından yapılan çalışmalara değindi. Abuş, “Geçtiğimiz yıl asgari ücrete yüzde 95 oranında zam yapıldı. Kamuda çalışan sözleşmeli personeller kadroya alındı. EYT sorunu çözülerek, 2 buçuk milyon kişi emekli edildi” dedi. Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın kullanıma sunulması için alt yapı çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Abuş, “Kendi alanında Avrupa'nın en büyüğü olan Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi açıldı. Çiftçilerimize sağlanan mazot desteği yüzde 200 artırıldı. 20 bin sanayi bölgesi kuruldu” ifadelerini kullandı. “60 yıllık hayal gerçek oldu” diyen Abuş, “Togg banttan indi. Uçak gemimiz de inşallah bu hafta denize indirilecek” açıklamasını yaptı.


Nihai bir karar değil

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezaya da değinen Abuş, “Bilindiği üzere İBB Başkanımız YSK üyelerine söylediği bir ifade nedeniyle ilk derece mahkemesi tarafından ceza yedi. Bu nihai bir karar değildir. İBB Başkanı ile ilgili an itibariyle kesinleşmiş bir karar yoktur. Yargı sürecinin tamamlanmasını beklemek zorundayız. Durum böyle iken kendi iç siyasi çekişmenizi Saraçhane meydanına taşıdığınızı izledik. AK Parti hiçbir zaman siyaset dışı alanlardan güç devşirme peşinde olmamıştır. AK Parti bugünlere sandık sonuçlarıyla gelmiştir” yorumunu yaptı. Beylikdüzü'nün sorunlarına da değinen Abuş, “Bu ilçenin en büyük problemi ulaşım. Bu konuda çok şikayet geliyor. Uçakta yapsan, doğalgaz da bulsan yalan diyen bir muhalefetimiz var. Biz asla bu şekilde siyaset yapmıyoruz. Beylikdüzü'nde iyi yapılan şeyler de var. İlçemize kazandırılan güzel caddeler var. Emeklerinize sağlık. Teşekkür ediyoruz. Ama ciddi sıkıntılar da var” diye konuştu.


Kör olsan görürsün!

CHP Grup Başkanvekili Mülayim Demirtaş ise Tahir Abuş'un toz pembe bir tablo ortaya koyduğunu belirterek, “İlçemizde her gün onlarca esnaf kepenk kapatıyor. Bunu kör olsan görürsün. Bugün yoksulluk sınırı 27 bin TL. Daha ne konuşuyorsunuz?” tepkisini gösterdi. İmamoğlu'nun aldığı ceza hakkında da görüş belirten Demirtaş, “İBB Başkanımız gelmiş geçmiş en başarılı belediye başkanıdır. Adalet yoluyla kendisine yapılmak istenen linç girişimi başarısız olacaktır” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.