Mehmet Murat Çalık: Üretmek siyasettir

Mehmet Murat Çalık: Üretmek siyasettir
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Halk TV'de yayınlanan Görkemli Hatıralar programına konuk oldu. Çalık, “Bu kadim toprakların muazzam bir kültürü var. Beylikdüzü’nde dört yıldır siyasetin içerisindeyim. Üretmek siyasettir” dedi

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Halk TV ekranlarında yayınlanan ve Serhan Asker’in sunduğu 'Görkemli Hatıralar’ programına konuk oldu. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BAKSM)’nde gerçekleşen yayına Başkan Çalık’ın yansıra Tarihçi, yazar Sinan Meydan ve Grup Çığ katıldı. Meydan, 1950’den günümüz tarihine dair paylaşımlarda bulunurken Grup Çığ, başarılı yorumlarıyla izleyenlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Sanat, müzik ve tarihe dair oldukça keyifli bir sohbetin gerçekleştiği programda ayrıca, Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu’nun genç yetenekleri de sahne aldı.

Herkesin payı var

Programda Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 4 Eylül Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi’ni anlatan Başkan Çalık, “4 Eylül Sivas Kongre Binası’nın bir replikasını Beylikdüzü’nde yaptık. İstedik ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli kararlar aldığı bu mekanın atmosferini Beylikdüzü’nde hayata geçirelim. Binanın üst katında gençlik merkezi ve kütüphane ile etüt merkezi ve robotik kodlama atölyesi yaptık. Böylece çok aktif bir şekilde kullanılan bir merkez haline dönüştü. Her binayı gençlerin, çocukların ve Beylikdüzü’nde yaşayan komşularımızın çok aktif kullanmasını arzu ediyoruz. Yaptığımız işleri de bir çerçeveyle süslüyoruz. Buna da ‘Beylikdüzü Aklı’ diyoruz. Yüzyıl önce Atatürk bu ülkenin çok önemli kararlarını alırken bir akla, bir felsefeye yaslandı. Bizde burada her projeyi Beylikdüzü Aklıyla yapmaya çalışıyoruz. Beylikdüzü’nde yaşayan herkesin bu akılda payı var. 4 Eylül Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi bizim için de o ruhun yaşatılması adına, çocuklarımızın o atmosferi solumaları adına gerçekten çok önemli bir adımdı” ifadelerinde bulundu.

Yürekten inanıyorum

Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik krizde olduğuna da dikkat çeken Çalık, “Bu kadim toprakların muazzam bir kültürü var. Beylikdüzü’nde dört yıldır siyasetin içerisindeyim. Üretmek siyasettir. Gençlere hep şunu tavsiye diyorum. Mutlaka siyasetle ilgilenin mutlaka üretin, üreten insan aslında siyaset yapan insandır. Bugün siyasete kurban etmememiz gerekenler var. Gençleri siyasete kurban edemeyiz. Çocukları ve dezavantajlı gurupları siyasete kurban edemeyiz. Ben gençlere çok güveniyorum ve gençlerin bu ülkenin ikinci yüzyılına damga vuracağına yürekten inanıyorum. Yeniden bu ülkenin bütün değerlerini yazacağız. Yerel yönetici olarak, bizden sonrakilere yerel yönetim felsefesi bırakabilir miyiz? Bunun derdindeyim. Bizden sonra gençler bu ülkeyi daha güzel yarınlara hazırlayacaklar ona da yürekten inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.