Mehtap Tazegül: Ön seçim yapılmalı

Mehtap Tazegül: Ön seçim yapılmalı
CHP'den Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı olan Mehtap Tazegül, değişen yeni dünya koşullarını dikkate alarak, şeffaf, katılımcı ve denetlenebilir sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı ile yola çıktığını belirtti.

CHP'den Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı olan Mehtap Tazegül, değişen yeni dünya koşullarını dikkate alarak, şeffaf, katılımcı ve denetlenebilir sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı ile yola çıktığını belirtti. Parti Genel Merkezi'nin üyelerin sağduyusuna güvenerek adayların belirlenmesinde ön seçim yapacağına inandığını ifade eden Tazegül, “Her makamda en fazla 3 dönem görev yapılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı Mehtap Tazegül, CHP İlçe Başkanlığı'nda adaylığını duyurdu. Adaylığına destek veren partililere seslenen Tazegül, “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olmak benim için her zaman onur kaynağı olmuştur. Tüm CHP üyelerini ailem kabul ediyor ve hepsiyle gurur duyuyorum. Çıktığım bu yolda desteklerini sunan tüm dostlarıma da huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi. 1969 Büyükçekmece doğumlu olduğunu belirten Tazegül, “Evli ve üç çocuk annesiyim. Mali müşavir olarak mesleğimi yapmaktayım.

1990 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Partisine üye oldum. Gençlik kollarında çalıştım. 1994’de ilçe yönetimine girdim. 1995’de CHP-SHP birleşmesinde ilçe saymanıydım, 10 yıl aralıksız Cumhuriyet Halk Partisinde ilçe yönetiminde görev yaptım” bilgilendirmesini yaptı.

Şeffaf bir yönetim

2008-2011 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaptığını belirten Tazegül, “2009 yerel seçimlerinde sizlerin desteği ile Büyükçekmece ilçemizden 1. sıradan CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Plan ve Bütçe Komisyonunda görev yaptım. 5 yıl boyunca Büyükçekmece’nin tüm sorunlarını takip ederek önergeler verdim” dedi. “Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile Büyükçekmece’ye hizmet etmek, sorunlarını çözmek, halkımızın ihtiyaçlarını eşit ve adil bir biçimde karşılamak amacıyla 2024 yerel seçimlerinde belediye başkanı aday adayıyım” diyen Tazegül, “Ben, sizlerin de katkı ve desteklerinizle, aday olup seçilirsem, politikalarımı plan ve projelerimi Cumhuriyetin 2. yüzyılına yaraşır şekilde, değişen yeni dünya koşullarını dikkate alarak, bilgi çağına uygun, şeffaf, katılımcı ve denetlenebilir sosyal demokrat belediyeciliği uygulama kararındayım” ifadelerini kullandı.

Projelerini saydı

Büyükçekmece halkına hizmet etmek için kendisini sorumlu hissettiğini belirten Mehtap Tazegül, “Tespit ettiğimiz yerel ve toplumsal sorunların çözülmesi noktasında halkla ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak aklı aramak ve ortak çözümler üretmek. Temiz bir çevre, yaşanabilir kent, huzurlu ve güler yüzlü insanlar görmek, toplumun insanca yaşayabileceği demokratik bir ortam yaratmak. Makamda, saha da, her yerde halkla birlikte, halk için projeler üretmek ve uygulamak için, ilçemizi sizlerle birlikte yönetmeye talibim” diye konuştu. Projelerinden de bahseden Tazegül, “Öncelikle can güvenliğimiz için, deprem gerçeği ile karşı karşıya olduğumuz bu günlerde, geç kalınmış, ağır işleyen kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak, belediye kanunlarının verdiği yetkileri halkın yararına kullanmak. İlgili kuruluşlarla işbirliği yaparak, deprem öncesi deprem konutları inşa ederek, ilçe halkının kullanımına sunmak, deprem toplanma alanları oluşturmak” açıklamasını yaptı.

Kent Konseyi kurulacak

Büyükçekmece Kent Konseyi’nin bir an önce kuracağını dile getiren Tazegül, “Kadın el emekleri kooperatifinin kurulması, kadın sığınma ve sosyal yaşam evi yapılması, belediye aşevi ve gıda bankası kurulup işletilmesi, belediye halk günleri düzenleyip halkın talep ve önerilerine çözüm üretilmesi, Göl çevresinin düzenlenmesi ve halkın kullanımına açılması, belediyenin iş ve hizmet alımları yapılırken şeffaf belediyeciliğin gereği olarak haklar ve ücretler noktasında mağduriyet olmaması için yeterli ve gerekli tedbirler alınması birinci önceliğimiz olacaktır. Parti Genel Merkezi'mizin de halkın gücüne, üyelerimizin sağduyusuna güvenerek adayların belirlenmesinde ön seçim yaparak, örgütün sesine kulak vereceklerine inanıyorum” dedi.

HER MAKAMDA EN FAZLA 3 DÖNEM

“Karanlığı lanetlemektense, bir mum yakın” sözünü benimsesiğini dile getiren Tazegül, “Sürekli eleştiren, bahaneler bulan, sorun çıkartan bir insan değil çözümler üreten, çözümler için alternatif sunan biri olmayı tercih ediyor ve CHP Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı olmayı kendime toplumsal bir görev sayıyorum. Parti üyelerimizin ve seçmenlerimizin de gereğini yapacaklarına inanıyorum. Tecrübelerimi, inancımı, hizmet aşkımı sizlerin daha güzel bir ilçede yaşamanız için değerlendirmek istiyorum. Benim gibi; seçmenin, üyenin ve parti üst kurulunun takdirine inanıp aday adayı olmaya karar vermiş tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Örgütümüz kimi aday gösterirse göstersin, aynı coşkuyla çalışacağıma söz veriyorum. Cumhuriyet Halk Partimizi ilçemizde, ilimizde ve devamında genel seçimlerde Türkiye’de iktidar yapana kadar sürekli çalışacağız. Halkımızı ve memleketimizi halkımıza karşı duyarsız kötü yönetimlerden mutlaka kurtaracağız. Partimizin programı, ilkeleri ve sosyal demokrasinin evrensel değerlerinin gereği olarak durmadan usanmadan her koşulda çalışacağıma bir kez daha sizlerin huzurunda söz veriyorum. Her makamda en fazla 3 dönem görev yapılması gerektiğine inanan biri olarak aday olup seçildiğimde bu kurala uyacağıma huzurunuzda söz veriyorum” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler

Kaynak:BURAK BİRERDİNÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.