Mesut Üner: Gölge etmeyin de Çatalca hizmet görsün

Mesut Üner: Gölge etmeyin de Çatalca hizmet görsün
Çatalca Belediye Meclisi ilk oturumu gerçekleşti. CHP Grubu'nun verdiği önergeleri eleştiren Belediye Başkanı Mesut Üner, "Gölge etmeyin de Çatalca hizmet görsün" diyerek çıkışında bulundu

Çatalca Belediye Meclisi haziran ayı ilk oturumunda CHP Grubu'nun verdiği önergeler tartışma yarattı. CHP Grubu verdiği önergede, "Mülkiyeti Çatalca Belediyesi olan tarım arazisinin önceki dönem AK Parti Meclis Üyesi Ersin Taşkın tarafından ekildiği ortaya çıkmıştır. Bu arazinin belediyeye ait ÇATBEL tarafından ekileceği bilgisi verilmişti. Ekimi yapanla ÇATBEL arasında herhangi bir sözleşme bulunmakta mıdır?" diye sordu. Önergeler Başkanlık Makamı'na havale edildi.

Çatalca hizmet görsün

Daha sonra CHP Grubu'nun önergeleri hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Mesut Üner, "Kaçak yapıları içinizdeki meclis üyeleri bilir arkadaşlar. 2018'de başlayıp, 31 Mart 2019'a kadar olanların ne olduğunu biliyorsunuz zaten. Bence onları siz tespit edebilirsiniz. Biz tespit ettik, yıkımlarını yapıyoruz şu anda. Tarım arazisi noktasında, tarım ile ilgili projelerimiz sizlere gerçekten rahatsızlık vermiş. Çünkü geçmişte kime verildiği belli olmayan bu yerleri Çatalca Belediyesi şirketine aldık. Çatalca Belediyesi şirketi buradaki tarım arazilerini ekiyor. Buradan çıkacak olan ayçiçekleri, bu meclisten bir kere daha söylüyorum, masraflar düşüldükten sonra, onları bütün vatandaşlarımıza ayçiçek yağı olarak geri dağıtılacaktır. Bedelsiz olarak! Bilginize sunuyorum. Hatta o gün harman yaparken, bu işlerle ilgili arkadaşlar varsa beraber geçebiliriz de. Ama Çatalca'nın tarlaları, Çatalca'nın arsaları birilerine peşkeş çekilmiş senelerce. Maalesef iktidardaydınız. Hiç birine bakmadınız; Ama çiftçi için, köylü için böyle önemli ne kadar proje varsa hepsinin karşısına çıkmaya çalışıyorsunuz, ben bunu gerçekten anlayamıyorum. Ama şunu söyleyeyim, güzel işler yapıyoruz hep beraber. Meclis üyelerine de söylüyorum burda. Bırakında bu 5 yıl da gölge etmeyin. Çatalca hizmet görsün" diyerek tepkisini dile getirdi.

Yaptınız, işletiniz, içtiniz!

Başkan Üner'in konuşmasının ardından söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi ve geçmiş dönemde belediye yönetimde de başkan yardımcısı vasfı ile yetkili tek isim olan Ayhan Tutun, "Şimdi öyle bir şeyler söylediniz ki Çatalca'da hiçbir tarla, hiçbir dükkan ihaleye çıkmadan kimseye verilemez. Eğer böyle bir iddianız varsa lütfen tespit edin. Bunu da yapanlar gitsin adalet önünde cevabını versin. Ama burada ithamlarınızla bazı kişileri zan altında bırakıyorsunuz" diyere karşılık verdi.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ise bugün için Çatalca Belediyesi Çanakça Sosyal Tesisleri olarak projelendirilen ve inşaat faaliyetleri sonlanmak üzere olan alanı kastederek, "Çok basit bir örnek vereyim. 10 Numara! Senin her gün, her gece gittiğin, oturduğun bir yerdi. Yap, işlet, devret diye verdiniz. Yaptınız, işletiniz, içtiniz! Ne yaptıysanız en sonunda bize enkaz olarak devrettiniz" dedi. CHP Meclis Üyesi Tutun ise "Biz devretmedik, siz devraldınız" diyerek söze girdi. Başkan Üner, "Herhalde biz devralacağız" karşılığını verdi. İkili konuşmalara dönen meclis salonunda AK Parti sıralarından da tepkiler yükselince Başkan Üner "Gündeme geçelim, arkadaşlar" diyerek tartışmanın uzamasının önüne geçti.


Editörden...

Çanakça Mahallesi'nde bulunan ve bugün projesi tamamlanmak üzere olan sosyal tesis alanı ile ilgili bugüne kadar birçok dedikodunun döndüğü halk tarafından bilinen bir konuyken, mevcut alanın neden gündeme geldiği de merak konusu oldu. Çatalca Belediyesi Çanakça Sosyal Tesisleri'nin Çatalca Belediye Başkanlığı tarafından işletimine karşı olan kesimlerin ve dört gözle işletme ihalesini bekleyenlerin olduğu aşikar bilinirken Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'in her ortamda dile getirdiği, "Yaptığımız tüm sosyal tesisler, hatta Millet Bahçesi içerisinde bulunan işletmeler bile Çatalca Belediyesi olarak işletilecektir" cümlesi de vatandaşa, "Çok şükür dost, ahbap ilişkisi ile bir yerler birilerine ihale edilemeyecek" cümlesini söyletiyor.

BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.