Mimar Sedat Yalçınkaya: Bakırköy’ü Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmaya kararlıyız…

Mimar Sedat Yalçınkaya: Bakırköy’ü Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmaya kararlıyız…
Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sedat Yalçınkaya, Bakırköy İlçe Başkanlığı’ndaki görevinden istifa ederek Belediye Başkanlığına talip oldu.

İlçelerinin hak ettiği değeri görmesi adına, daha büyük sorumluluklar üstlenme bilinci ile yola çıktığını söyleyen Yalçınkaya, “Hedefim daha yaşanabilir, hak ettiği değeri gören bir Bakırköy” dedi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Bakırköy İlçe Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Mimar Sedat Yalçınkaya, eşiyle birlikte geldiği ilçe başkanlığına dosyasını teslim ederek belediye başkan adaylığına talip olduğunu açıkladı.

İlçe binasına gelerek, Başkan Gizem Başaran Arslan’a dosyasını teslim eden Ataköylü Mimar Sedat Yalçınkaya, kendisinden bahsederek başladığı konumasında 1982 Eminönü doğumlu olduğunu, meslek hayatına 1998 yılında bir mimarlık firmasında yapı ressamlığı teknikeri olarak başladığını, teknolojinin henüz günümüzdeki gibi olmadığı o dönemde mimari projeleri elle, emekle çizdiklerini belirterek şöyle devam etti.

whatsapp-gorsel-2023-12-03-saat-20-50-27-684873b2.jpg

HEM MİMAR, HEM İÇ MİMAR

O zamanlar yeniyiz, etüt yapıyoruz, imar durumu alıyoruz, kot kesit gibi belediye evraklarını takip ediyoruz. Yani daha genciz” diyerek konuşmasına devam eden 41 yaşındaki Yalçınkaya, henüz mesleğin başındayken yaşanan 1999 deprem felaketinin daha o zamanlarda Türkiye’nin deprem sorununun ne kadar önemli bir mesele olduğunu kendilerine öğrettiğini ifade ederek konuşmasına devam etti. Süreç geçtikçe ve zaman ilerledikçe Yapı Ressamlığı Öğretmenliği’ni bitirdim, devamında çift anadal yaparak hem Mimar, hem de İç Mimar oldum.

Sonrasında Marmara Üniversitesi'nde Mimarlık alanında ‘İş Güvenliği Yüksek Lisansı’mı yaparak tamamladım. 1998 yılı ile 2015 yılları arasında tek bir firmada çalıştım. Oradan oraya zıplamadım ve işi öğrendim. 2015 yıllarında da kendi mimarlık ve danışmanlık firmamı kurdum. Mimarlık ve şehircilik proje hizmetlerinin yanı sıra Kentsel Dönüşüm ile ilgili danışmanlık hizmetleri verdik.

whatsapp-gorsel-2023-12-03-saat-20-50-28-ab78fca8.jpg

LİYAKATSA İŞTE LİYAKAT

1998 yılından bu yana yaklaşık 20 yıllık iş tecrübesi ile, inşaat ölçeği anlamında 15 milyon metrekare inşaat tecrübesi olduğunu söyleyen Yalçınkaya, “Liyakatsa liyakat, işte buradayız” diyerek, Bakırköy’ün kentsel dönüşümüne de dikkat çekti.

İl ve ilçe meclis üyeleri ile birlikte Bakırköy’ün en önemli sorunu olan Kentsel Dönüşüm ile ilgili emek harcayarak çalışacaklarını söyleyen Mimar Sedat Yalçınkaya, “En hızlı ve etkili bir şekilde güç sergileyeceğimize emin olabilirsiniz” dedi.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan kongrede İlçe Başkan Yardımcısı olarak seçilen Sedat Yalçınkaya, parti içi seçim sürecine olan inançlarıyla mahallelerden başlattıkları, ‘Neden gençler olmasın’ anlayışı doğrultusunda CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın kayda değer bir başarı elde ederek gençleştiğinin altını çizdi.

whatsapp-gorsel-2023-12-03-saat-20-50-27-8bfa8e93.jpg

DEĞİŞİMİN BAKIRKÖYDE GÜÇLENEREK DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUM

Yaşanan değişimin, gençliğin enerjisi, Bakırköylülük anlayışı ve belediye başkan aday adaylığı ile birlikte meclis üyeliği adaylığı sürecinde de güçlenerek devam edeceğine inancının tam olduğunu vurgulayan Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Yalçınkaya, “Mimar olmam neticesinde Bakırköy'ün derdini iyi biliyorum. Bakırköy'ün derdi ne derman olmaya geliyoruz. Özetle Cumhuriyetimizin ve partimizin 100. yılında Genel Başkanımız Özgür Özel'in liderliğinde değişim rüzgarını arkamızı alarak Bakırköy'ü geçmişte olduğu gibi Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmaya kararlıyız. Bakırköy’de liyakatımız var, gençliğimiz var. Yolumuz açık olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

İLÇE YÖNETİMLERİ YEREL YÖNETİCİ YETİŞTİRME MERKEZİ OLMALI

Toplantıda konuşan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, kendi yönetimlerinin içerisinden böyle bir iddianın çıkmış olmasından son derece mutlu olduğunu belirtti.

İlçe yönetimlerinin aynı zamanda yerel yönetim yetiştirme merkezi ve mekanizması haline gelmesi gerektiğini de ifade eden Başaran Arslan, “Kurul arkadaşım olduğu için de öncelikle başarılar diliyorum” dedi.

Bakırköy'ün çok uzun süredir ne yazık ki yerelinde yaşamamış kişiler tarafından yönetildiğini söyleyen Başaran Arslan, hepsinin partilileri olduğunu ve elinden geleni yaptığını ancak sonuç itibari ile örgütten ziyade Bakırköy halkının artık yerelden yönetim talebi olduğunu ve bunu da yüksek sesle dile getirdiklerini ifade etti.

Başaran Arslan, hem kendilerinin hem de halkın, yerelden çıkmış, örgütte emek vermiş ve hiçbir görevi olmadan da kendini Bakırköy'e karşı sorumlu hissetmiş belediye başkanı ile birlikte aynı hedefteki meclis üyeleri tarafından yönetilmek istediğini, CHP Bakırköy İlçe Yönetimi olarak da, ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, Sedat Yalçınkaya’ya bir kez daha başarılar diledi.

Bakırköy Belediye Başkan Adaylığına talep açan Sedat Yalçınkaya’nın dosya teslimine, Sivas Konfederasyonu Genel Başkanı Metin Yarım, Sivas Konfederasyonu Kadın Kolu Başkanı ve Akkoç Köyü Dernek Başkanı Şenay Toprak, eski ilçe başkanı Celal Sevinç ve yönetimi, CHP 3. Bölge Parti Okulu eğitmenleri, 3. Bölge Gençlik Kolları üyeleri, bazı ilçe yöneticileri, mahalle birim başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Bölgelere oranla en çok nüfusa sahip Sivaslı ve başarılı bir mimarın belediye başkan adayı olarak gösterilmesinden büyük bir memnuniyet duyacaklarını söyleyen Sivas Konfederasyonu Genel Başkanı Metin Yarım, CHP’nin en yüksek oyu alması içinde tüm yönetim olarak gece gündüz çalışacaklarının CHP’li yöneticiler tarafından bilinmesini istedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.