Motokuryenin ölümüne neden olan sürücü hakim karşısına çıktı

Motokuryenin ölümüne neden olan sürücü hakim karşısına çıktı
İstanbul'da, motokurye Mustafa Gül'ün ölümüne neden olan sürücü bugün hakim karşısına çıktı.

Üsküdar'da, motokurye Mustafa Gül'ün ölümüne neden olan sürücü Can Karaoğul ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunma yapan Can Karaoğul, "Motosiklet olup olmadığını düşünemedim. Olayda kusurumun olduğunu düşünmüyorum. Ben şeridimde kurallara uygun olarak seyir halindeydim" dedi.

Kaza, 15 Ocak Pazartesi sabah saat 05.00 sıralarında, Üsküdar D-100 Karayolu Altunizade mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Ankara istikametinde seyir halinde olan 34 ECJ 642 plakalı cip, aynı yönde seyir halindeki 34 FUU 851 plakalı motosiklete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce sürüklenen motosiklet sürücüsü Mustafa Gül, olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrasında gözaltına alınan cip sürücüsü Can Karaoğul çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sürücü Can Karaoğul'un kaza sırasında 2.37 promil alkollü olduğu tespit edilmişti.

Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Can Karaoğul cezaevinden getirildi. Duruşmada Mustafa Gül'ün yakınları ve avukatları da hazır bulundu.

"HAVA YASTIKLARI AÇILDIKTAN SONRA OLAYI FARK ETTİM"

Duruşmada savunma yapan Can Karaoğul, "Olay gecesi alkol almıştım. İfademde de belirttiğim üzere çevreyolu üzerinde seyir halindeyken önümde bir yol çalışması vardı. Önümde herhangi bir araç, araç ışığı veya başka birşey yoktu. Çarpma sesi duyduktan ve aracın hava yastıkları açıldıktan sonra olayı farkettim. Yaklaşık 100 metre kadar gittikten sonra durdum. Geriye doğru gittiğimde yerde bir kişinin yattığını gördüm. Daha sonra arkadaşımı aradım. Yaklaşık 5-10 dakika sonra polis ekipleri olay yerine geldi. Benim aracımın sol ön far kısmı kırılmıştı. Ben aracımın tam önüyle çarpmadım. Ön sol kısmın farın olduğu kısmıyla çarpışmanın olduğunu aracımdaki hasardan gördüm. Çarpmadan tahmini olarak 30 metre kala bir stop lambası farkettim. Herhangi bir araç olduğunu düşündüm. Motosiklet olup olmadığını düşünemedim. Olayda kusurumun olduğunu düşünmüyorum. Ben şeridimde kurallara uygun olarak seyir halindeydim. Hızım yaklaşık olarak 80 kilometre civarındaydı. Kaza sonucu hayatını kaybeden kişinin aracıyla benim aracımın sol ön tarafına çarptığını düşünüyorum ve kazanın da böyle meydana geldiğini düşünüyorum" dedi.

Mustafa Gül'ün eşi Yasemin Gül'ün avukatı Ahmet Kaya ise, "Sanığın aracı durdurma yeri dikkate alındığında çok daha fazla hızla devam ettiği anlaşılmaktadır. Bundan başka sanık almış olduğu alkolün de etkisiyle aslında bir trafik kazası değil olası kasıtla işlemiş olduğu bizce bir eylemdir ve bu nedenle görevsizlik kararı verilerek dosyanın Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamasının yapılması talebimiz vardır" ifadelerini kullandı.Ara kararını açıklayan mahkeme delillerin toplandıktan sonra dosyanın Ağır Ceza Mahkemesine gönderilip gönderilmeyeceğine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sürücü Can Karaoğul hakkında "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Motokuryenin ölümüne neden olan sürücü hakim karşısına çıktı

Motokuryenin ölümüne neden olan sürücü hakim karşısına çıktı

Motokuryenin ölümüne neden olan sürücü hakim karşısına çıktı

Motokuryenin ölümüne neden olan sürücü hakim karşısına çıktı

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.