Murat Çalık yeni dönem projelerini tanıttı

Murat Çalık yeni dönem projelerini tanıttı
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, yeni dönemde gerçekleştireceği projelerin tanıtım lansmanını yaptı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, yeni dönemde gerçekleştireceği projelerin tanıtımını yaptı. Proje lansmanında konuşan Çalık, "Yeni Beylikdüzü'nde 3 değişime hazırlıklı olun. Birinci değişimimiz, kaynaklarımızı etkili ve güçlü kullanacağız. İkinci değişimimiz ürettiğimizi tüketeceğiz. Tarımsal üretim modelimizi büyüteceğiz. Üçüncü olarak kazanacağız ve kazandıracağız. Tüketim ortaklığıyla ailelerimizin bütçelerine katma değer ulaştıracağız. Bu yeni model Türkiye'ye ve dünyaya ilham olacak" dedi.

Yeniden aday olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 2024-2029 dönemde hayata geçireceği projeleri açıklamak üzere lansman toplantısı düzenledi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa ilçe protokolü, meclis üye adayları, parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın geçen 5 yılda yapmış olduğu projeleri anlatan bir video izletildi.

"BU KENTE TAM 1 MİLYON METREKARE YEŞİL ALANI KAZANDIRDIK"

Programda konuşan Mehmet Murat Çalık, "Geçtiğimiz 5 yılda, altyapıdan, üstyapıya, sosyal, kültürel yaşantıdan, toplumsal yaşama kadar her alanda hem ihtiyaçları gidermek hem de Beylikdüzü'nü yeni bir geleceğe hazırlamak için azimle çalıştık. Yaptıklarımız, hayata geçirdiğimiz projelerle Beylikdüzü bugüne nefes, yarına umut oldu. Beylikdüzü'nde çok ama çok güçlü şeyler başardık. Dayanışma ağını büyüttük ve kentimiz için iş birlikleri kurduk. Kısıtlı kaynakların ve ekonomik dar boğazın farkında olarak projelerimiz ve hizmetlerimiz için kamunun tek bir kuruşunu kullanmadan çapraz finansman yöntemiyle kentimize birçok eser kazandırdık. Bu bakış açısıyla bu kentin kaynaklarını tekrar bu kentin kullanımına kazandırdık. Yeşil alanlarımızı arttırdık, yaşam vadisini tamamladık. Tam 1 milyon metrekare yeşil alan ilavesi yaptık. Tam 1 milyon metrekare yeşil alanı bu kente kazandırdık. Yepyeni kent ormanlarımız, rekora giden parklarımız ve rahatça nefes alınabilen keyifle yaşanabilen bir kent oluştu" dedi.

"TÜRKİYE İÇİN ÖRNEK BİR ŞEHİR OLUŞTURMAYA KARARLIYIZ"

Gelecek dönem projelerini anlatan Çalık, "Hedefimiz yeni nesil belediyecilik vizyonuna küresel bir katkı vermek. Yerel sorunlara global partnerlerle evrensel sürdürülebilir çözümler üretmektir. Yapacağımız yatırımlar ve atacağımız adımlarla Türkiye için örnek bir şehir oluşturmaya kararlıyız. Yeni Beylikdüzü'nde 3 değişime hazırlıklı olun. Birinci değişimimiz kaynaklarımızı etkili ve güçlü kullanacağız. İkinci değişimimiz ürettiğimizi tüketeceğiz. Tarımsal üretim modelimizi büyüteceğiz. Üçüncü olarak kazanacağız ve kazandıracağız. Tüketim ortaklığıyla ailelerimizin bütçelerine katma değer ulaştıracağız. Bu yeni model Türkiye'ye ve dünyaya ilham olacak. Daha dirençli ve daha dayanıklı bir Beylikdüzü için dayanıklı, yaşanabilir, çevreci ve kimlikli yaşam alanları oluşturmak, bütüncül bir kentsel dönüşüm vizyonuyla kentimizi güvenli yarınlara taşıyacağız. Kentsel dönüşüm kapsamında yeni, hızlı ve akıllı konut projeleri oluşturacağız. Risk taşıyan büyük bir kentsel dokuyu dönüştüreceğiz. Büyük ölçekli kentsel dönüşüm hareketini başlatıyoruz" diye konuştu.

"365 GÜN DEPREME HAZIR BİR KENT MODELİ İNŞA EDECEĞİZ"

Çalık, "Gerçek kentsel dönüşüm nasıl yapılır ondan bahsedeyim. Kentsel dönüşüm parsel, ada bazında değil bölgesel büyük bir ölçekte yapılır. Çünkü kentsel alanlarda yeşil alan, otopark, kamusal alan ve donatı alanlara olan ihtiyacı ancak büyük çaplı yapacağımız kentsel dönüşümlerle sağlarsınız yaklaşık 400 hektarlık bir alanda yani 4 milyon metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm yaklaşımımızı ortaya koyuyoruz. Bahsedeceğim bu alanda yapı stokunun yüzde 82'si 2007 öncesinde yapılmış yapılar. Bu alanlardaki yeşil alan miktarını yüzde 35 artırıyoruz. Bugün yaşadığımız mekanların ve kentlerimizin en büyük problemi trafik çilesi, ulaşım ve erişim. İnsanlar bir yerden bir yere ulaşamıyorlar. Bu projeyle ulaşım ve erişim sorunlarını da ortadan kaldıracağız. Tüm bunların yanı sıra modüler yaşam kapsülleriyle 365 gün depreme hazır bir kent modeli inşa edeceğiz. Her fırsatta söyledim komşularımı göçük altında aramak isteyen bir belediye başkanı olmak istemiyorum. Pratik, taşınabilir ve modeüler kendi enerjisini üretebilen tüm iç donanımına sahip yeni bir yaklaşım gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"YAKLAŞIK 30 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Teknolojik ve dijital çözümler de geliştirdiklerini söyleyen Çalık diğer projelerini şu şekilde açıkladı:

"Yaşam ve kontrol bileklikleri ile olası afet anında arama kurtarma ekiplerine sinyal ulaşması sağlanacak. İnternet alt yapısı çökse bile uydu bağlantısı ile o sinyali alabileceğiz. Doğaya daha saygılı bir Beylikdüzü olacak. Belediye hizmet araçlarımız tamamen elektrikli ve çevreci araçlardan oluşacak. Çevreci hizmet araçlar kendi filomuz olacak. Yeni dünya dijital yaşam platformu her eve uydu ile bağlantılı ücretsiz TV imkanı ve internet imkanı sağlayacağız. Her evi dijital bir okula dönüştüreceğiz. Belediye çalışmalarına ve faaliyetlerine talep ve şikayetlere online hızlı çözümler geliştireceğiz. Belediye çalışmalarımızı ve yaptığımız faaliyetleri 24 saat esasına çıkarıyoruz. Dünya e-ticaret cazibe merkezi ve silikon vadisi modelini geliştiriyoruz. Tematik teknokentler kurarak yaklaşık 30 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Gençlerimize teknolojik yenilikleri yerinde deneyimleme ve geliştirme fırsatı sağlıyoruz. Çin-Türkiye İnovasyon Merkezi'ni kuruyoruz."

Murat Çalık yeni dönem projelerini tanıttı

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.