Murat Kurum sordu, Ömer Arısoy cevapladı

Murat Kurum sordu, Ömer Arısoy cevapladı
Adaylığı açıklandığından beri özellikle halkın arasında çokça vakit geçirdiği gözlenen İBB Başkan Adayı Murat Kurum, sosyal medya hesabı X üzerinden İstanbullulara sordu.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un X hesabı üzerinden, “31 Mart’tan sonra nasıl bir İstanbul istersiniz?” sorusunu alıntılayan Zeytinburnu Belediye Başkanı ve Adayı Ömer Arısoy, “Yeni bir Zeytinburnu Stadı olsun içinde. Olmuşken bir de spor salonu!” diye cevap verdi.

Kurum’un “Sevgili İstanbullular. Sizlere bir sorum var. 31 Mart’tan sonra nasıl bir İstanbul istersiniz?” sorusunu alıntılayan Zeytinburnu Belediye Başkanı ve adayı Ömer Arısoy, “Yeni bir Zeytinburnu Stadı olsun içinde. Olmuşken bir de spor salonu!” diyerek yanıtladı.

fc6b168f-a07d-41b3-94d5-dad956a1ed78.jpg

ZEYTİNBURNU STADYUMU’NDA NELER YAŞANDI?

2019 yılında adaylığı açıklanan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçe belediyesi olarak sahada verdikleri tüm sözleri yerine getirmiş bir belediye başkanı olmanın gururunu yaşadığını belirtmiş, İBB ile birlikte yapacağını vadettiği işlerden biri olan Zeytinburnu Stadyumu ve Spor Kompleksi ile ilgili yaşananları da kamuoyu ile paylaşmıştı.

Zeytinburnu Stadı’nın kapalı salonunda özel bir vakfa ait alan çıkmış, hissenin kamulaştırılması için 2014’de İBB'den karar çıkmıştı. Söz konusu stadın tamamı da 2018 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmış, o zamana kadar da kamulaştırılmasıyla ilgili mahkeme süreci tamamlanmış, sonrasında tapuya da tescil edilmiş ve özel bir vakfa ait hisse İBB’ye geçmişti.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Ocak ayı son encümen toplantısına söz konusu hissenin kamulaştırılmasından vazgeçme kararı teklif olarak gelmiş, AK Partili encümen üyelerinin itirazı üzerine bir hafta ertelenmiş ancak, “Projenin yatırım önceliğinin bulunmaması ve kamulaştırma bütçesinin daha verimli kullanılması adına” 3 Şubat 2011’de muhalefet şerhine karşılık encümen kararıyla kamulaştırmaktan vazgeçmiş, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’da arazi önünde basın açıklaması yaparak İBB’yi protesto etmişti. Bu kez İBB kamulaştırmadan vazgeçmeden de vazgeçtiğini açıklamıştı ancak o günden sonra bir çalışma da yapılmamıştı.

31 Mart yerel seçimlerinde Murat Kurum başkanlığında İBB’yi yeniden kazanacaklarına inandığını belirten Arısoy, 2019'da İBB ile birlikte yapacağı sözünü verdiği Zeytinburnu Stadyumu ve Spor Kompleksi’ni yeni dönemde yapacaklarını söyledi.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.